15.04.2015 | 8:39
Шефът на охраната на Пеевски му стана сътрудник в НС
Гардовете подпомагат мюрето на Доган с сферата на "връзките с обществеността"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който в този мандат редовно идва на работа в парламента, е назначил двама нещатни сътрудници, които да му помагат в дейността му като народен представител. Това са Георги Асенов Георгиев, за който се знае, че е шеф на охраната на депутата, както и Благой Любенов Сакарев. Това показва справка в регистъра на нещатните сътрудници на депутатите, парламентарните групи и комисии на сайта на Народното събрание.

За двамата е посочено, че са със средно образование, но ще подпомагат депутата като специалисти в сферата на „връзки с обществеността“. Георги Георгиев подаде сигнала в прокуратурата, че срещу Делян Пеевски се готви покушение. Според показанията на Георгиев с него се е свързал човек, който му е предложил да носи техническо средство, с което да се знае „точното местоположение на Пеевски при придвижването му в страната“. Георгиев тогава отказва и подава сигнал до полицията. По случая бяха задържани трима души, които прекараха 72 часа в ареста, преди съдът да ги освободи заради липса на всякакви доказателства. Впоследствие и прокуратуратура призна разследването за грешка.

В началото на мандата Георгиев и Сакарев бяха посочени като сътрудници на парламентарната група на ДПС, но сега там фигурират Велислава Кръстева и Кристиян Коев – Флейтата, кметът на Кърджали Хасан Азис и бившият депутат Юнал Лютфи. Най-съществената полза за нещатните сътрудници на депутатите и към парламентарните групи и комисии е пропускът за влизане в сградите на Народното събрание.

За сътрудник към парламентарната комисия за наблюдение на Комисията за енергийно и водно регулиране е назначен Стефан Гамизов, представящ се за консултант и енергиен лобист. Братът на бившия финансов министър от кабинета „Орешарски“ Петър Чобанов – Димитър Чобанов, пък е назначен за сътрудник в комисията по икономическа политика.

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба и бивш депутат от „Синята коалиция“ Димо Гяуров пък е сътрудник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, оглавявана от Атанас Атанасов, бивш шеф на контраразузнаването при управлението на Иван Костов.

Председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов е сътрудник на здравната комисия. Комисията по транспорт, информационна технологии и съобщения пък се ползва от експертните знания на бившия зам.-кмет на София Велизар Стоилов и на бившия депутат от БСП Мартин Захариев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране