11.10.2016 | 17:28
Шуреят на Борисов избран за ректор на Медицинския университет
Охраната беше инструктирана да не пуска репортерите още преди събранието да реши то да остане закрито

Шуреят на Бойко Борисов беше избран от общото събрание на Медицинския университет в София за нов ректор. Проф. Виктор Златков, бивш шеф на „Майчин дом“ и брат на бившата съпруга на премиера, ще смени на поста проф. Вихра Миланова, ако общото събрание бъде признато за легитимно.

Той е избран с 235 гласа „за“.  То се проведе при безпрецедентни мерки за сигурност и в отсъствието на журналисти – охраната беше инструктирана да не пуска репортерите още преди събранието да реши то да остане закрито. За опазването на сигурността бдяха охрана от Фармацевтичния факултет, охранителна полиция и военна полиция.

От събранието беше изгонен шефът на болница „Александровска“ доц. Костадин Ангелов. В залата беше бившият ректор проф. Ваньо Митев, който официално е в отпуск по болест, а за организатор на събитието, проведено в киносалона на ВМА, се обяви бившият главен секретар на университета Алексей Алексеев.

Кандидатурата на проф. Златков е била единствената. Кой и с какви мотиви го е номинирал, не стана ясно. Настоящият ректор на МУ-София проф. Вихра Миланова е отзована с 263 гласа при присъствали 330 души на общото събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране