09.12.2023 | 18:25
Синът на Байдън пръснал милиони долари за секс и дрога, укрил 1.4 млн. долара данъци
Специален прокурор събрал уликите. Грозят го 17 години затвор

Американското министерство на правосъдието повдигна нови наказателни обвинения срещу сина на президента Джо Байдън, Хънтър, като го обвини, че не е платил 1.4 млн. долара данъци, докато е пръскал милиони за дрога, почивки и проститутки, предаде „Би Би Си“.

В обвинителния акт от четвъртък се посочва, че Хънтър Байдън е „печелел чудесно“, докато е бил в бордовете на украински индустриален конгломерат и китайски фонд за частни капиталови инвестиции. Само през 2018 г. Хънтър е похарчил над 1.8 милиона долара, включително 772 хил. долара тегления в брой, 383 хил. долара за „плащания на жени“ и повече от 150 хил. долара за „дрехи и аксесоари“. „Подсъдимият не е използвал нито долар от тези средства, за да плати данъците си през 2018 г.“, казва се още в обвинителния акт.

Хънтър Байдън беше обвинен по общо девет пункта – три данъчни престъпления и шест данъчни нарушения, и ако бъде осъден, може да получи максимално наказание от 17 години затвор. Става дума за укриване на данъци, неплащане на данъци и подаване на фалшиви данъчни декларации между 2016 и 2019 г., като разследването срещу него продължава.

През октомври Хънтър Байдън пледира невинен по обвиненията в Делауеър, че е излъгал за употребата на наркотици, докато е купувал пистолет, в първото наказателно преследване на син или дъщеря на действащ президент на САЩ. Специалният прокурор Дейвид Уайс повдигна тези обвинения срещу Хънтър Байдън след като предложено по-рано споразумение за признаване на вината беше осуетено при разпит от съдия.

Специалният прокурор Уайс, разследващ Хънтър Байдън, работи активно през последните седмици в Лос Анджелис за събиране на улики и свидетелства и получаване на показания от множество свидетели като част от федерално разследване на бизнес делата на Байдън младши, съобщи Си Ен Ен миналия месец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране