12.05.2024 | 18:43
Синът на депутата Явор Божанков простреля с боен пистолет друго дете на частно парти в Арбанаси
Пародийният депутат твърди, че пистолетът е на домакина-бизнесмен

Дете е простреляло друго дете по време на тържество в Арбанаси. По информация на bTV бизнесмен е празнувал рожден ден във великотърновското село. Гостите му са били от общината, присъствали са и депутати, сред тях е бил и народният представител Явор Божанков.

Именно единият от синовете му е прострелял другото дете в крака. То е откарано в болница, без опасност за живота. Не е ясно откъде са намерили пистолета, който бил на рожденика. Неговата майка работи в общината във Велико Търново. Ще се проверява как се в стигнало до инцидента. Детето на Божанков е на по-малко от 14 години и няма как да носи наказателна отговорност. Такава може да се търси от собственика на пистолета, който го е оставил без надзор и го е съхранявал неправилно. Оръжието е бойно и е законно. От МВР потвърдиха пред bTV за случая. Образувано е досъдебно производство. Затова не могат да изнасят повече подробности. Неофициално инцидентът е станал между 13:30 и 14:00 часа на частно парти в Арбанаси. Детето на Божанков е произвело изстрела с боен пистолет.

Ето какво написа Явор Божанков във Фейсбук: 

Моля за разбиране в този момент.

За сега зная само, че на рожден ден в с.Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденния ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него е вече добре – ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях.

Явор Божанков е български юрист, народен представител и председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България. Роден е на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица. Юрист, завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Юрисконсулт в дружество, в което е съдружник с баща си.

Депутат е в 44-ото Народно събрание от ПГ „БСП за България“, член на Комисията по правни въпроси и Комисията по околната среда и водите.

Независим народен представител в 48-ото Народно събрание. Водач е на МИР Габрово на парламентарни избори на 2 април 2023 г. от листата на ПП-ДБ. В 49-ия парламент е депутат от ПП-ДБ. Съосновател и член е на сдружение „С вяра в доброто“. Женен, има двама синове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране