05.06.2021 | 16:14
Синът на Доган купува къща за 1,1 млн. лв. край София
4-етажният палат е в луксозен комплекс, ще бъде готов догодина

С нова имот за над 1,1 милиона лв. ще се сдобие Демир Доган – първородният син на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Къщата на Доган – младши в момента се строи. Намира се намира в луксозен затворен комплекс край София, научи МИГNews.info. Разгърнатата застроена площ на 4-етажната постройка със сутерен и още 3 етажа е над 400 квадрата. От ДПС твърдят, че само построяването й струва на Демир Доган около 1,1 млн. лв. С обзавеждането крайната цена вероятно ще надхвърли 2 млн. лв.

Крупната сума за новия имот очевидно не е проблем за 36-годишния наследник на шефа на депесарите. Според едни, къщата край София е подарък от баща му. Според други обаче Демир Доган може да извади 2 млн. лв. от джоба си, тъй като за няколко години е успял да създаде собствен „обръч от фирми“. Освен това половинката му Памела също е заможна, защото е дъщеря на бизнесмена и футболен мениджър Николай Жейнов.

Публикации в сайтове твърдят, че фирма на близък приятел на Демир е получила 30-милионен кредит с преференциална лихва от ББР. Става въпрос за компанията “Юнайтед Инвестмънт” АД на Никола Стоянов, която се рекламира като „най-големият търговец на битум за инфраструктурното строителство в България с годишен оборот от 30 млн. лв.“. Твърди се, че действителният собственик на фирмата е синът на Сокола. Още през 2015 г. МИГNews.info писа, че Демир е на заплата в “Юнайтед Инвестмънт”, която тогава се занимава с внос на руска вода в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране