06.04.2024 | 20:12
Скандални СНИМКИ с Живко Коцев, хиляди левове и часовник за 50 бона
Стефан Димитров е връзката между Паскал, Банкова, Коцев и … Бойко Рашков

Живко Коцев ненадейно подаде оставка “по лични причини”. Оказва се, обаче, че той също е замесен в аферата Агенция „Митници“. ДАНС, освен Петя Банкова, задържа и Марин Димитров, смятан за доверен изпълнител на Николай Николов-Паскал. По същото време в софийското му жилище беше задържан и Стефан Маринов Димитров. А там са намерени скандални снимки с Живко Коцев, хиляди левове и скъп часовник.

Но какво свързва Паскал, Банкова, Коцев и … Бойко Рашков?

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че Стефан Димитров е влизал в кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков като у дома си. Той допълни, че е ползвал служебния вход на министерството за ведомствени автомобили.

Твърди се, че утре, по време на делото, наблюдаващият прокурор ще представи веществени доказателства, съдържащи скандални смс-и, имейли, видеонаблюдения, свидетелства на очевидци. Едно от тези доказателства е

скандална снимка на Живко Коцев и Стефан Димитров

На нея двамата са голи до кръста, излегнали се на шезлонги до басейн, вероятно на хотелски спа център.

Твърди се, че при обиска в дома на главния секретар на МВР, който ненадейно подаде оставка  е намерен часовник, оценен на 50 000 евро. За луксозното бижу се предполага, че е личен подарък от Стефан Димитров. Намерена е и снимка на двамата, на която елитният полицай е с въпросния часовник.

Снимките не свършват до тук. На един кадър се виждат разпилени на пода множество пачки по 50 евро. Експертиза ще установява обаче дали банкнотите са истински или фалшиви. При обиска са открити и 130 хил. евро в чантата на бременната съпруга на Стефан Димитров.

Свидетели са очертали близост на кръга Бойко Рашков – Марин и Стефан Димитрови – Петя Банкова

Според един от тях шефката на Агенция “Митници”, назначена от финансовия министър Асен Василев на 20 февруари, е представяла Стефан Димитров като много успешен бизнесмен, отлично познаващ работата на митниците в страната, който можело да играе ролята на съветник.

Петя Банкова, бивш служител на ДАНС, е претендирала, че е близка с Петко Петков –  бащата на Кирил Петков. Той й бил осигурил покровителството на Алексей Петров.

Според полицейски източници намерена е снимка в ресторант на Бойко Рашков с Венци Кирчев. Той беше директор на ГДНП, който контролираше арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова на 17 март 2022 година.

Бойко Рашков вчера потвърди, че Марин Димитров е ходил в кабинета му, така както и други например: Ивайла Бакалова, Владислава Цариградска, Николай Стайков… Обаче според разследващите съседи на бившия вътрешен министър и сега депутат от “Продължаваме промяната” са свидетелствали за повтарящи се автомобили, паркирани пред разкошния му дом в София. Между тях са били колите на Марин и Стефан Димитрови.

Най-любопитна политически е интригата с Асен Василев

Той защити и похвали Петя Банкова като най-добрият митнически шеф, заловил рекордни количества наркотици. Но министърът на финансите в оставка ще трябва да отговаря и за работата на Павел Тонев. Или по-точно – какво е свършил като директор на Агенция “Митници”, преди да подаде оставка и да стане съветник на финансовия министър. Къде точно е стоял във веригата от София до митниците в страната и как е борел контрабандата. Кой е разпънал чадър над Николай Николов-Паскал? Той се издирва след обвинението, че е член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Според източници от Хасково Асен Василев е заявявал, че ще натисне вътрешния министър Калин Стоянов, така че началник на ОДМВР-Хасково да стане Недан Хаджиев. Той е сочен от местните хора за протеже на Николай Николов-Паскал). Заканата е била отправена преди местните избори през 2023 година.

Той е бил назначен за заместник-директор на ОДМВР-Хасково, от Бойко Рашков след ходатайство на Марин Димитров

Недан Хаджиев в момента е оперативен работник в криминалната дирекция на ОДМВР-Стара Загора, където почти не ходи на работа, защото е в болнични и отпуски, твърдят източници от полицията.

1 коментар

  1. Бъгс Бъни каза:

    Това са нашите управници. И затова на България не й върви в нищо. И така ще е.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране