24.11.2023 | 15:23
Скандалният журналист Ясен Дараков сяда в стола на Хекимян в Btv?
Той е получил обещание за нея от най-високо място

Ясен Дараков, който е дългогодишен кореспондент на бТВ и Нова тв в САЩ, ще седне в директорския стол на Антон Хекимян, твърди „Гласове“. В момента в телевизията тече конкурс за длъжността, но Дараков е получил обещание за нея от най-високо място, твърдят осведомени.

Вчера Ясен Дараков пусна пост във Фейсбук от Атланта, САЩ: „Това е моят последен Ден на благодарността за известно време…“

В продължение на години Дараков правеше кореспонденции първо за бТВ, после за Нова телевизия от нощта на Оскарите, изборите и други събития. Неговите пристрастия към Демократическата партия си проличиха особено в изборната нощ, когато Доналд Тръмп стана президент.

Дараков е замесен в няколко скандала с организирането на турнета на български актьори в САЩ и неуредени сметки с тях. През 2013 г. той участва и в основаването на телевизия BIT на Павел и Румен Вълневи, като неговата задача беше да изгради организацията ѝ в САЩ. След основаването ѝ той стана главен редактор на телевизията, но през 2015 г. бе принуден да напусне след скандали за неуредени сметки и стана кореспондент на Нова телевизия, която също напусна през 2019 г.

В момента в бТВ тече конкурс за директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“, в който се явяват журналисти от медията, но мястото е обещано на Ясен Дараков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране