26.11.2023 | 21:53
Скот Ритър: България не е суверенна държава. Вие се продадохте на Америка, защото преди това се продадохте на Европа
Вие сте член на НАТО, но няма нужда да сте „Мистър ДА“ на НАТО. Вие може да използвате членството си в НАТО и да започнете да казвате „Не“

Интервю на Мартин Карбовски с американския военен експерт и бивш офицер от разузнаването Скот Ритър. Можете да го гледате в канала на Карбовски в Пейтриън. Ето част от него: 

– Тук в България журналистите се забавляват с въпроса чий е Крим. Питам ви вас обаче – чия е България?

– Това е подъл въпрос. България е ваша. Вие имате България.

– Не съм сигурен в това.

– Разбирам ви и съм съгласен, но България трябва да е на българите. България е суверенна държава и т.н. Но тук пак идваме до фундаменталния въпрос – какво е българин, какво е европеец? Ако българинът (не знам дали вашият отговор беше ироничен), но, ако българин отговаря «аз съм горд европеец», значи те ми казват, че не знаят кои са като българи. Защото в крайна сметка, за да кажеш чия е България, първо трябва да кажеш – какво е България и кой се предполага, че я притежава. Българите притежават ли България? Гордеят ли се с нея? Биха ли умрели за България? Това ли е, което ги дефинира? Като се събудят сутрин, мислят ли, че планините, че почвата – това е България и това съм аз, това е моята страна, обичам я толкова много и тя определя кой съм аз. Или не мислят така, тогава България не е тяхна. Те се отказват.

– Имаме политици осъдени по закона Магнитски – те са най- упоритите евроатлантици – как стана това у нас?

– Случи се, защото България спря да бъде суверенна държава. България позволи на САЩ да диктува икономиката, политиката, вие се продадохте на Америка. Направихте го, защото се продадохте на Европа. Направихте го, защото спряхте да бъдете българи. Направихте го, защото казахте, че  е по-важно за вас да бъдете част от доларовата система, по-важно за вас е да можете да правите транзакции чрез суифт. Това е най-важното нещо в света – доларът, доларът, доларът! Следователно се уповаваме на Америка. Защо ви харесва Трезорът на САЩ, финансовият департамент на САЩ да идва и да ви казва какво да правите? Вие това направихте. Вие нямате повече президент.

Президентът на България седи във Вашингтон и очевидно това е секретарят на американската хазна. Защото те казват на България какво да прави и как да се държи, какво може и не може. Същото е с държавния секретар. Тони Блинкън е повече президент на България от вашия президент. Защото вашият президент казва – ок, нека го позволим. Знаете ли, истинската нация би обявила война на Америка за нещо такова? Няма да го направите и това  е глупаво изказване, но истинската нация би казала – ние не приемаме това. Ние отхвърляме това изцяло. И това е, което България изтъргува, защото да, вие сте член на НАТО, но няма нужда да сте „Мистър ДА“ на НАТО. Вие може да използвате членството си в НАТО и да започнете да казвате „Не“.

Вие сте член на ЕС, но не трябва да бъдете „Мистър ДА“ на ЕС. И тогава какви ще са последствията? Какво могат да ви направят? Да ви наложат закона Магнитски? Ами те вече го направиха. И с това се доказа, че сте нищо като нация. Тогава защо България не се изправи и не каже – ние сме тези, които сме? И да стигнете до точката, в която – ако да бъдеш член на НАТО ще ви коства вашият суверенитет, може би вие не трябва да сте член на НАТО. Може би сте избрали грешната страна? Може би трябва да сте от другата страна? Където няма действие законът Магнитски.

– Това, което казвате е еретично, тук.

– Разбира се, но кажете ми къде бъркам що се отнася до вашия суверенитет? Вие суверенна държава ли сте? И отговорът е – НЕ. Не и със закона Магнитски, вие не сте суверенна държава.

-Войни? Предричате ли мащабна световна война?

– За да имаме мащабна война, трябва да имаме хора, които са готови да воюват. Едно нещо, което научихме от конфликта в Украйна, че Европа няма силата да води голяма война. Пробваха. Пробваха да използват Украйна като прокси, но нищо не излезе. НАТО е празна опаковка. Какво е НАТО? НАТО нищо не означава.

– Ние сме НАТО. България е НАТО. Ние сме НАТО, защото България е НАТО.

– Какво да Ви кажа, горд съм, че вие толкова се гордеете с членството си в НАТО. Обаче вие също сте нищо. За какво? За какво членувате в НАТО? За какво се борите? За човешки права? За демокрация? Какво отстоявате? И за какво сте готови да умрете? Защото НАТО е военна организация. За какво България е готова да воюва на живот и смърт? За Украйна например? Колко българи са готови да дадат живота си за Украйна?

Това искам да кажа. Какво? Какво е НАТО? НАТО не означава нищо. НАТО е една фантазия. И при това скъпа фантазия. И в крайна сметка, НАТО предаде украинците. Какво е НАТО?

– Какво е общото и различното между тези два военни конфликта?

– Имате преoвид в Украйна и Израел – Хамас? И в двата случая имаме западен сценарий, промотиращ Украйна или Израел, който обаче се сблъска с някои жестоки истини. За Украйна такава жестока истина беше Русия. Никой не прецени Русия правилно. Никой не прецени Русия правилно. Ще го повторя още веднъж. Никой не прецени Русия правилно. Целият Запад не можа да прецени Русия правилно. Мислеха си, че ще поставят Русия на колене със санкции. Те се присмиваха на икономиката на Русия. Европа може само да си мечтае за такава икономика в момента. Здрава икономика, ниска инфлация, нямаща нужда от чужди заеми, за да оцелее, с бюджетен излишък. Всички се присмиваха на руската армия. Я, погледни руската армия сега! Това е най-военноспособната армия в света. Калена в бой, добре подготвена, добре оборудвана, с дух за победа.

Мисловната настройка е най-ключовият аспект  във военното дело. Настройката за победа. Русия в момента е армия, която вкусва победата. Те познават победата в миналото. Те знаят как да побеждават. Не искате ли да сте в този отбор? Или искате да сте част от отбор, който никога не е бил в Шампионска лига? Нито знаят как да играят, нито какво правят. Русия е играч от Шампионската лига. Те биха НАТО. Те биха НАТО. НАТО го набиха руснаците. НАТО няма никакъв шанс срещу Русия.

Мисля, че те изобщо не познават добре руснаците. А сега не преценяват правилно и Израел. Ние…ние винаги сме приемали Израел като американско протеже. Никой не обръщаше внимание на престъпленията, които Израел извършваше.

Никой не говореше за нападенията над палестинския народ, които са дело на политически ционизъм. Когато говорим за израелски заселници нямаме право на несъгласие, защото това означава, че си срещу политическия ционизъм, и веднага ще те нарекат антисемит. Но този сценарий започва да се променя. Хората вече не го приемат и  казват „Не….Ако критикуваме политическият ционизъм, това не ни прави антисемити“. Ционизмът е зло, но това не е същото да кажеш, че да си евреин е зло. Има разлика. Това се променя. Но про-израелското лоби, про-израелските „разказвачи“ не искат промяна.

В САЩ, ако говориш открито срещу ционизма, веднага те обявават за антисемит.
Но това постепенно се изтласква. Арабският свят, който изостави Палестина отдавна, сега вика за Палестина, защото престъпленията, които Израел извършва са ужасни престъпления, за които не може да си затваряме очите. Не може да пренебрегваме какво Израел причинява на Палестина. Така че бих казал общото в двата случая е, че два сътворени от Америка сценария са смачкани от действитеността. И тук не става въпрос за някаква ПР кампания. Тук става въпрос за сценарии, които са геополитечски макети. Геополитическият макет на Америка в Европа беше смазан с разгрома на НАТО в Украйна.

Геополитическият макет в Близкия Изток, не беше чисто и просто смазан с победата над Израел, а с факта, че след като Израел беше победен, се показа като нация без никакъв хуманизъм, не признаваща ценностите и нормите на международното право. И това е, което става е, че вече никой не се връзва или не може да се върже на приказките на САЩ.

– Светът вече не се връзва на американската идеология.

– Да. Вижте, като американец, аз бих искал за своята страна, да има идеология, от която вие да се увлечете. Бих искал ние да сме добрите момчета. Бих искал да сме нацията, която решава проблемите, а не ги създава. Няма ли да бъде добре, ако САЩ е в мир с Русия? Така че българската икономика да не се чуди как да съществува без руската енергия, без руските инвестиции и т.н. Вашата икономика е болна, подобно на тази в Европа, защото на вас не ви е позволено да имате свободна икономика. Нямаше ли да бъде хубаво, ако имахте свободна икономика? Да търгувате, с когото искате вие…

– Да, искаме свободен пазар.

– Искате, но няма да имате, докато сте свързани със САЩ, защото американската политика е само санкции, санкции, санкции. Как да има свободен пазар? Ние санкционирахме вас, с глобалния закон Магнитски. България суверенна държава ли е? Отговорна ли е България като суверенна държава за собствената си корупция? Защо Америка идва в България и ви казва как да управлявате собствената си страна? Защото вие сте затворник на Америка, вие сте подчинен на Америка, вие сте подчинени на визията на Америка за контрол над света.

– Ние не сме затворници на Америка, г-н Ритър. Аз не съм затворник, на нас не ни харесва това, което става.

– Това е проблемът на хората, вие може да не се чувствате като затворници на Америка и да не искате да бъдете, но вие сте, защото вашето правителство е подчинено на Америка. Това е проблемът.

 

1 коментар

  1. Червенки каза:

    Разбрахме защо прламент и правителство са Ала Бала

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране