21.05.2023 | 23:34
Слави се врътна! Отказа подкрепа за кабинета “Габриел” посред нощ
Никой от ГЕРБ не е водил разговори с ИТН, не са им предлагани и министерски постове

Проектокабинетът на бившия вече евродепутат Мария Габриел по всяка вероятност ще получи в парламента само подкрепата на ГЕРБ-СДС и ДПС. След като БСП и „ПП-ДБ“ се обявиха срещу правителство с мандата на първата политическа сила, същото направи и Слави Трифонов и така шансът България да има скоро правителство съвсем се стопиха.

“Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет с първи мандат, написа снощи шоуменът-политик.

“Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям – експертен кабинет, без партийни лидери.

От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко.

Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат.

Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране