12.05.2020 | 0:49
След пореден гаф развалят договора с фирма „Джи Пи Груп“, ремонтирала „Графа“
Два месеца след ремонта на ремонта, настилката при „Свети Седмочисленици“ се надигна

След поредния ремонт и дефект на улица „Граф Игнатиев“, от Столичната община обявиха, че са в процес на разваляне на договора с фирмата изпълнител.  Два месеца след ремонта на ремонта, настилката при „Свети Седмочисленици“ се надигна.

„За мен е необяснимо защо нещо, което вече е преправяно, пак е така направено“, отбеляза Андрей Зографски от „Спаси София“, цитира Би Ти Ви.

Заради поредната повреда от общината обявиха, че развалят договора, както с фирмата изпълнител, така и с надзора. От „Джи Пи Груп“, обясниха са направили всичко по одобрен проект, който има акт 16.

„Ние сме изпълнили одобрения проект, това което е искал възложителя. От там нататък защо се получават такива деформации, въпросът е към проектантския екип“, обясни Георги Гигов – проектов ръководител в „Джи Пи Груп“ АД.

И днес се отстраняваха дефекти на друг участък.  Изпълнителят апелира, да се свика комисия за анализ на състоянието и ако има проблем в конструкцията той да бъде открит.

Дори договора да бъде развален, от изпълнителя трябва да отстраняват дефектите в срок от 8 години.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    В страни където няма корупция и кражба както в България никой не поставя плочки за тротоари което е много скъпо и абсолютно непрактично както е в България,където хората си качват колите върху пешеходната пътека. Изливат се 15 см дебели и 90 см на 90 см бетонни плочи които може да бъдат оцветени и армирани ако се качват коли, или се слага асфалтово покрите с черна замазка отгоре.При един кв метър поставени плочки на цена 70-100 лв за същите пари ще бъдат изработени 6.6 кв пешеходна пътека с бетон който правилно направен ще бъдет там и добър вид през следващите 50 години без да се разваля.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране