23.11.2022 | 19:01
Смях от Брюксел: Повече от 17 градуса в дома е престъпление срещу ценностите на ЕС
Готови сме да умрем за идеалите на демокрацията, сега е моментът да го докажем, заяви Жозеп Борел

Санкции срещу Русия, енергийна криза, инфлация. Студената зима е точно зад ъгъла. За главния дипломат на ЕС Жозеп Борел (75 г.) тя не може да бъде достатъчно студена. Сега е моментът да докажем, че сме готови да умрем за идеалите на демокрацията.

Съобщава се също, че Борел е нарекъл температурата в апартаментите от над 17 градуса по Целзий “престъпление срещу европейските ценности”. Цитиран е да казва: “Изправени сме пред избора между свободата и комфорта. Говорихме много за това, че сме готови да умрем за идеалите на демокрацията, сега е моментът да го докажем”.

Европа е градина, а останалата част от света – джунгла

Като цяло Борел не е известен с финия си изказ. Преди няколко седмици главният дипломат на Европейския съюз за пореден път предизвика вълнение. По време на събитие на Европейската дипломатическа академия в Брюж Борел сравни Европа с градина, докато останалата част от света е джунгла.

Никоя стена или ограда на света няма да защити градината. Джунглата расте твърде бързо и затова стената никога няма да бъде достатъчно висока. Затова европейците трябва да влязат в джунглата. “В противен случай останалата част от света ще ни нападне по други начини и с други средства”, каза той. Критиците го обвиниха в колониализъм, като заявиха, че призивите му звучат като от 18-и или 19-и век.

2 коментара

  1. П.К. каза:

    Дали градусите в обширните зали, офиси, кафета и закусвални на ЕК в Брюксел са настроени на цифрата 17? Не вярваме на откровени лъжи, на измами и на внушения.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Тоя ПЕДАЛ-БОРЕЛ някой си,няма ли един чепат бугарин да го начеластри,та да си седне най-накрая на насрания еврогъз.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране