08.05.2018 | 16:56
Смях! Вероизповеданията разтърсиха коалицията, Каракачанов засегнат от Цв. Цв.

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов не скри, че е засегнат от инициативата на шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов да внесе друг законопроект за вероизповеданията миналия петък заедно с Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ зад гърба на Обединените патриоти. Коалиционните партньори на ГЕРБ не са сред вносителите и не са били уведомени.

Това разкри самият Каракачанов, който е раздразнен, че е бил прескочен. Неприятната изненада той сподели пред медиите веднага след срещата си със соцлидерката Корнелия Нинова в парламента. „Някой малко е избързал да внася подобен законопроект, след като аз още октомври съм го разпратил на всички в ОП и съм запознал колегите от ГЕРБ с този законопроект. Защо миналия петък се стигна до това бързане да се внесе, при положение, че в разговорите, които сме водили, се каза, че трябва да уточним еди какво си и накрая в един момент се оказва, че дори без да ни покани някой, при положение, че всички знаят, че аз работя по този въпрос, се внася някакъв законопроект!“, възмущава се Каракачанов.

Той не назова името на Цветанов, а се ограничи да спомене, че говори по адрес на „подписалите“. От тях обаче само Цветанов е коалиционен партньор, тъй като другите вносители на проекта са лидери на опозицията – Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. Това не обиждало Каракачанов, но го подсещало да повтори констатацията си от миналата седмица, която оповести в присъствието на премиера, докато бяха в ТЕРЕМ-Търговище.

„А именно, че отношенията на ниво правителство са прекрасни, аз с премиера Борисов нямам абсолютно никакви проблеми и той няма с мен, надявам се, но явно скърцат колелата на каручката в парламента, това затвърждава моето  убеждение в тази посока. При положение, че се знае и съм го изпратил законопроект октомври месец още, някой бързо да вкара миналия петък един законопроект, който всъщност е по предпочитания на ДПС, е малко…“, не довърши коментара си лидерът на ВМРО.

Вицепремиерът все пак връчил и своя законопроект за вероизповеданията на соцлидерката по време на срещата, а Нинова дори прогнозира, че най-добре ще бъде двата проекта – този на патриотите и този на ГЕРБ, подписан от БСП и ДПС, да се обединят в името на доброто на държавата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране