30.11.2023 | 11:50
Снахата на Георги Първанов реве за безплатна гледачка от държавата
Росица Първанова е опитала да кандидатства по програма „Родители в заетост“ за осигуряване на безплатна детегледачка, но се оказало, че семейството не отговаря на посочените критерии

Бившият президент Георги Първанов и съпругата му Зорка явно не мотат да смогнат да помагат с отглеждането на големия отряд внуци, пише „Ретро“.

Те са баба и дядо на общо пет внучета, но проблеми с грижите за децата имат по-малкият им син Ивайло и половинката му Росица. Преди дни снахата на Първанови е опитала да кандидатства по държавна програма „Родители в заетост“ за осигуряване на безплатна детегледачка, но се оказало, че семейството не отговаря на посочените критерии.

„Ние сме многодетно семейство с две деца на 2 г. и едно на 4 г. Малките започнаха ясла, но адаптацията е изключително трудна, поради което започнах да търся какви други опции имаме и попаднах на програмата. И двамата със съпруга ми работим, като моето майчинство изтече преди 15 дни и сега изчиствам натрупаната отпуска. Като хора с повече опит смятате ли, че сме допустими по програмата и мога да спра малките от ясла, за да се грижи детегледачка за тях у дома?“, пише Росица във фейсбук.

Отговорите, които е получила обаче, са отрицателни, тъй като едно от основните условия за кандидатстване е децата да не са били записвани на ясла. Росица и Ивайло са родители на Георги-младши и на близнаците Зара и Николай. Всички живеят в столицата, но не можели да разчитат постоянно на помощта на баби и дядовци. Снахата на Първанов е банкова служителка, а има и свой бизнес – детски парти център в София за провеждане на всякакви празнични събития. Мъжът Ивайло доскоро се занимаваше с управлението на семейния хотелиерски бизнес. Той въртеше 5-звезден луксозен спа комплекс в Кюстендил съвместно със сестрата на социалиста Кирил Добрев, но от няколко месеца насам комплексът има нов собственик, който е латвийски богаташ. В момента Ивайло се занимава „само“ с бизнеса си за производство на електрическа енергия. Не е ясно защо младото семейство, което има повече от солидни доходи, е опряло до безплатна детегледачка, при условие, че могат да наемат и цяла рота бавачки, които да кръжат около децата им.

По-големият син на Първанов също има доходоносна професия. Той се занимава с компютърни технологии. Женен е за прочута лекарка от болница Токуда. Имат  две деца – Георги и Виктория. Първородният им син е ученик в Първа частна математическа гимназия. Таксата за обучение за година е 8200 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране