08.07.2016 | 10:44
Снайперисти застреляха 5-ма полицаи при протести в САЩ (видео)
Според Барак Обама полицията на САЩ се нуждае от реформи

Петима полицаи са били убити, а други 10 са били ранени по време на протест срещу расовата дискриминация в центъра на американския град Далас в четвъртък, предават световните телевизии и агенции.

„Тази вечер двама снайперисти стреляха отвисоко и раниха десетима полицейски служители по време на протестите. Трима са починали, двама са в операционната и други трима са в критично състояние“, заяви началникът на полицията в Далас Дейвид Браун. „В момента се провежда засилено издирване на заподозрени. Все още няма задържани“, допълва началникът на полицията.
По-късно броят на жертвите беше увеличен на пет. Съобщено бе и, че двамата снайперисти са задържани – единият се е предал, а другият е арестуван след престрелка. Един от арестуваните е повтарял, че „краят идва“. Той твърдял, че в центъра на Далас има и скрити бомби. Има непотвърдени информации за трети арестуван.

Задържана е и жена, която се е намирала в същата част на гаража като заподозрения, но не се уточнява дали има връзка с него. Освен нея задържани от полицията са двама други мъже и трети, който сам се е предал, след като негова снимка с пушка на рамо беше разпространена от полицията в града.. В щата Тексас не е незаконно гражданите открито да носят личните си законни оръжия на публични места. „Все още не сме напълно спокойни, че имаме всички заподозрени“, заяви директорът на полицията в града Дейвид Браун..

Часове по-рано президентът на САЩ заяви след последната фатална полицейска стрелба срещу чернокож гражданин, че полицейските управление в страната трябва да се реформират бързо.
Обама поднесе своите съболезнования на семейството на чернокожия мотоциклетист, който бе убит от полицай от щата Минесота. Афроамериканец бе убит и в Луизиана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране