07.02.2023 | 11:57
Сняг във влака София-Бургас
Шефът на „Оперативна дейност“ в БДЖ Анатолий Атанасов разкри защо е имало преспи във вагона

Влакът от София пътува за Бургас с преспи сняг в един от вагоните, разкри зрител на бТВ.

Репортерът Леда Виденова пък уточни, че Момчил Младенов е снимал на 5 февруари снегонавяването във влака и е изпратил видеоклип за рубриката „Аз, репортерът“.

Защо има преспи във влака за Бургас и защо в него е точно толкова студено, колкото и навън, попита водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

Причината за снега е скъсано уплътнение на вратата, през което е навлизал във вагона, обясни директорът на „Оперативна дейност“ в БДЖ Анатолий Атанасов.

„Превозните бригади са инструктирани при такива случаи, които са рядкост, да преместват пътниците в други вагони, в които условията са нормални“, добави той.

„Мерките се вземат от превозния персонал. Температурата се е повишила и снегът се е разтопил преди гара Карлово. Пътниците, които са искали да бъдат преместени, са го направили. След Карлово условията за пътуване са були нормални“, уверява Атанасов.

„На ремонтния персонал му е обърнато внимание, за да не се допускат такива случаи отново. Около обяд вагонът ще пристигне в София и в депо „Надежда“ ще му бъде извършен ремонт“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране