10.04.2024 | 10:44
Спецакция срещу депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев!
Полиция и жандармерия влязоха в негови офиси в София. Акцията е по европейска заповед за разследване

Има засилено полицейско присъствие пред два офиса в София. И на двата адреса има полиция и жандармерия, съобщи бТВ като цитира свои източници.

По информация на телевизията се проверяват офиси, свързани с депутата от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Настимир Ананиев.

Акцията е по европейска заповед за разследване, твърдят източници на бТВ. От МВР засега не потвърждават информацията.

На бул. „Стамболийски“ 84 се намира офис на счетоводна фирма, свързана с депутата от ППДБ, която обслужва белгийски фирми за транспорт и логистика. Настимир Ананиев е бил неин управител, но сега вероятно е прехвърлена на съпругата му или тъста му. Имал е проблеми с данъчните с тази фирма.

Освен това депутатът от ППДБ е ръководил и друга фирма, специализирана в професионалното почистване и поддръжка на сградата на бул. „Стамобилийски“ 84. Проверка в регистрите показва, че на същият адрес се помещават и други фирми, свързани с народния представител, включително и общото им дружество с боса на Нексо Антони Тренчев.

Още няколко фирми, в които участие е имал Ананиев, а сега са прехвърлени на съпругата или баща му, се помещават на същия адрес. На ул. „Парчевич“ 41 пък е ситуирано дружеството „Берис Рикрутмънт“ ЕООД, в което депутатът от ППДБ е бил съсобственик заедно с Бйорн Хенри М Хосенс, който в момента се води едноличен собственик на капитала.

Самият народен представител коментира акцията на полицията и заяви, че не е притеснен. Той твърди, че е разбрал от медиите, че има хора в офиса. „Чух се с мениджъра, той каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали“, каза Ананиев, цитиран от Дарик.

По думите проверяващите чакат счетоводителя да представи документи. „За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти“, коментира още той.

Ананиев подчерта, че няма нищо нередно в това да се обслужват чуждестранни фирми и допълни, че ще съдействат на органите, които искат документи.

Депутатът отрече, че е възможно да бъде разследван от белгийски служби. Настимир Ананиев уточни, че той е собственик на фирмата, която извършва счетоводни услуги. „Тя обслужва белгийци, холандци, ирландци“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране