05.02.2016 | 0:20
Спипаха от “Овъргаз” да точат от държавата
От ДАНС незабавно са изпратили агенти, които са поели случая

Трима служители на „Овъргаз“ са спипани да крадат от държавната тръба на „Булгаргаз“ край Нова Загора. Газовата компания веднага била уведомена, но помолила за конфиденциалност, за да проучи случая. Служителите били спипани на място докато точат газ. Те са направили байпас на държавните тръби, обясниха разследващите.

От ДАНС незабавно са изпратили агенти, които са поели случая. Съдействие е оказано и от служители на икономическа полиция. Предприети са всички действия за събиране на доказателства. Уведомено е ръководството на държавното предприятие. Кражбата е станала непосредствено преди Нова година, но от фирмата не искали да се разчува. Официалния мотив е, че и те разследват случая.

Точно около Нова година се разбра, че руският гигант „Газпром“ спира да дава газ към фирмата на олигарха Сашо Дончев. Това застраши над 200 000 абонати на компанията да останат на студено точно по празниците. „Овъргаз“ бе принуден да сключи договор с обществения доставчик „Булгаргаз“, за да разреши проблема. Сега газът до абонатите стига чрез държавното предприятие, а не през частната фирма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране