27.01.2015 | 8:30
Спират трансферите и на „Реал” (Мадрид)
Погнаха и „Атлетико” заради братята Обама

Няколко испански клуба са застрашени от това да споделят съдбата на „Барселона” и да получат забрана за трансфери. ФИФА стартира разследване срещу мадридските „Реал”, „Атлетико” и „Райо Валекано”, както и срещу „Валенсия” за нарушение при привличане на играчи под 18-годишна възраст.

Международната централа изиска пълна документация както от клубовете, така и от Испанската футболна федерация.ФИФА разглежда 70 случая на нарушениена правилника, а два от тях са фрапантни и са свързани с взетите в „Реал” венецуелци Мануел Годой (роден през 2000 г.) и Фернандо Масиас (1999-а).

Разследват се контактите на Кралския клуб с 20 клуба от столицата, като на всеки е предложен договор за партньорство, който би дал на „Реал” право да командва как да бъдат привличани играчи от въпросните тимове.Грандът от „Бернабеу” е подгонен по анонимен сигнал, също като каталунците преди година. „Барса” беше наказан да не осъществява трансфери за 2 прозореца, като санкцията влиза в сила за настоящия зимен и следващия летен период.

Подобно наказание сега грози и „Реал”, ако от Мадрид не успеят да докажат, че са чисти.ФИФА разследва и „Атлетико” за привличането на няколко непълнолетни и малолетни футболисти. Най-интересно сред тях звучат имената на братя Обама, имигранти от Гвинея. „Дюшекчиите“ са взели играчи под 18 години още от Колумбия, Екваториална Гвинея, Етиопия и Грузия.

За подобни прегрешения са разследвани и другите два тима от Испания.„Валенсия” междувременно влезе в четворката след победа с 3:1над прекия конкурент за място в Шампионската лига ­ „Севиля”. Пред близо 50 000 зрители на „Местая” домакините поведоха с 2:0 с голове на Даниел Парехо (18-дузпа, 33). Андалусийците два пъти получиха право да изпълнят 11-метров удар, като в първия случай Карлос Бака (37) реализира, но 4 минути по-късно пак той пропусна. „Валенсия” реши крайния изход с гол на Хави Фуего в 56-ата минута.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране