21.06.2016 | 11:09
Спортен журналист успя в предизвикателството, пробяга 100 километра
Пламен Славов показа воля и характер в тежкото трасе

Спортният журналист Пламен Славов извърши истински подвиг и пробяга 100-километрото трасе на предизвикателството „Витоша 100“.

Славов, за когото няма тайни в българския футбол, извърши немислимото за по-голямата част от хората и успя да измине разстоянието за 19:44:38 часа. С невероятна воля и сила на духа, той тръгна в полунощ в събота срещу неделя и не спря, докато не премина финалната линия. Повече от 200 човека се отказаха по трасето, но не и нашият колега, който на финала бе чакан от близките си.

„УСПЯХ!!! Витоша 100 е нещо, което ще помня цял живот! Адреналинът продължава и сега да ме държи. А първоначално мечтаех просто да се запиша за участие и да измина поне половината от състезанието, за да усетя тръпката, а то какво стана… Взех, че стигнах чак до финала.

Подготовката ми в последните месеци беше изцяло концентрирана върху Витоша 100. Е, оказа се, че ненапразно съм тичал почти ежедневно по стадионите и из най-различни кътчета на красивата ни природа плюс участие в няколко маратона.

Обиколката на Витоша премина на изключително разнообразно трасе, в което най-много ме измаряха калните участъци и стръмните изкачвания. Нито за миг не си и помислях да се откажа! Целта беше една-единствена – да прекося финала. Мнозина спряха пред очите ми, предавайки се пред трудностите, с които се сблъскваха в това тежко изпитание… Е, не отричам, че и аз имах трудни моменти, дори една критична ситуация, но и тогава си казах „Мога, защото го искам!“. И успях!

Всички вие знайте, че когато искаш нещо, няма начин да не го постигнеш! Преследвайте мечтите си докрай и не се предавайте пред трудностите!“, сподели Пламен след края на състезанието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране