11.02.2024 | 21:14
Сред магистратите с карти от „SS“ клуб има хора и от Върховната прокуратура
Ген. Атанас Атанасов бил получил 10-15 имена с анонимен имейл

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов съобщи, че разполага със списък с имена на магистратите с клубни карти от „SS клуб“, свързван с убития Мартин Божанов-Нотариуса, за когото се знае, че бил брокер между мафията и съдебната власт.

„Основно в списъка има прокурори от районна и градска прокуратура в София. Мисля, че има двама или трима съдии и т.н. Има и от Върховната касационна прокуратура. Тази информация ще я предоставя на комисията, която беше сформирана в парламента. Нека те заедно с прокуратурата трябва да изяснят случая“, заяви Атанасов в неделя пред Нова телевизия.

„Това, което получих по пощата, не е съвсем списък, а много интересен материал за това по какъв начин Нотариуса е действал в съдебната система и е уреждал дела. Всичко това може да бъде описано с една дума – корупция“, заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

„Оставам с впечатлението, че изпълняващият функциите главен прокурор също разполага с тази информация, защото в този материал, който получих, основна сцена на действията е Районната прокуратура в София. А миналата седмица Сарафов влезе с 20 прокурора точно там“, продължи Атанасов дедуктивните си размишления.

Той твърди, че не знае откъде е изпратен документа.  Това е поредно телевизионно участие на бившия шеф на контраразузнаването в последните дни, в което той повдига лекичко завесата към някаква тайна афера от престъпния свят, покровителствана на най-високо ниво в службите и държавните органи.

След като осведоми зрителите за списъка, Атанасов мина на по-прозаични теми и коментира предстоящата ротация в правителството, затормозена към момента от разногласията в сглобката кой да стане външен министър.

„Трябва да се отнесем сериозно към това, което се случва в държавата и да намерим начин да преодолеем всички противоречия. Защото преговорите в медиите започнаха преди тези в действителност. Трябва да се седне на маса за преговори, всеки да заяви своите претенции. Включително и по темата за външно министерство. Смятам, че има, и то не един, вариант и ГЕРБ и ПП-ДБ да имат канал към външния свят„, коментира Атанасов.

„Денков и Габриел работиха в много добър синхрон през тези 9 месеца. Всички заявихме, че те трябва да направят анализ на работата на правителството, да го представят и на тази база да преговаряме“, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране