23.02.2023 | 12:01
Срив в империята на Шолак: дължи 5,4 милиарда долара
Това е причината сърбинът да се откаже от сделката за "Левски"

Доскорошният кандидат-купувач на Левски – United Group и нейният ръководител Драган Шолак се намират в много тежко състояние, след като стана ясно, че дълговете на компанията са в колосален размер, съобщи сръбското издание „republika.rs“. Информацията не е официално потвърдена.

Империята на Драган Шолак дължи общо 5,458 милиарда шатски долара или около 5 милиарда евро на основа на облигации, които са с падеж от 1 юли 2023 г. до 2030 г.

От сръбското издание посочват и другите неуспехи на United Group и Шолак. На пресният от тях е провалът на сделката за закупуването на Левски, която се проточи в последната близо година. В крайна сметка бизнесменът съобщи, че сделката е приключила неуспешно.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК Левски, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно“, бе написано в официалната позиция на компанията.

Наред с това, тимът на Шолак във Висшата лига – Саутхемптън, не се намира в никак добро състояние и е на последно място.

Заради всички тези финансови проблеми на „United Group“ възниква въпросът, дали именно тези задължения на компанията не са оказали влияние при провала на сделката за Левски, при която като основна причина бяха изтъкнати дълговете на „сините“ от последното десетилетие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране