13.02.2024 | 15:21
Стартира делото за измами срещу мъжа на Славена Вътова
Според обвинението той е завлякъл фирми с 800 000 лева

49-годишният Юлиян Цолов, известен като българския вълк от Уолстрийт и съпруг на тв водещата Славена Вътова, ще се изправи пред съда по обвинения за измами в особено големи размери, съобщи БНТ. Той е обвинен в 7 деяния, с които е ощетил фирми за близо 800 000 лева.

От Търговския регистър става ясно, че обвиняемият е създал фирма „Алтегис“ ЕООД през 2014 г. с капитал от 100 лв., но го е представял за дъщерна фирма на известна компания, занимаваща се с дизайн, създаване на информационни социални мрежи, графичен дизайн и други.

По информация на bTV става дума за дружеството „Сентека“, където отивали част от парите. Чрез „Алгетис“ Цолов сключвал договори с различни фирми, като предлагал предимно поддръжка на сайтове или създаване на такива. Издавал и фактури, но не изпълнявал услугата, за която му е заплащано. Предполагаемата измама е действала от 2019 до 2022 г. Адвокатът му обжалва.

Цолов е наричан българския „Вълк от Уолстрийт“, след като през 2003 г. е нает от „Леман Брадърс“, по-късно бил поканен и от „Креди суис“, а след това и от „Морган Стенли“, като всички му предлагали високи суми, за да започне работа при тях.

В началото на кризата през 2008 г. той е арестуван в САЩ заради разследване за злоупотреби, след 24 часа е пуснат под домашен арест, но бяга в Испания. „Това беше една от най-големите ми грешки. Инстинктът ми за самосъхранение надделя над разума. Тогава беше кризата и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30-40 години затвор“, спомня си Юлиян Цолов.

В Марбея, Испания, е арестуван и осъден на 4 години затвор. „Ако не бях свалил гривната за проследяване и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда. Това изтъкна и съдията“, разказва още Цолов.

На 1 март 2024 г. започва първото съдебно заседание по делото в София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране