06.12.2023 | 21:04
Стилиян Петров сменя Бербатов като кандидат за шеф на БФС
Причината - по-умерен е и по-балансиран от Митко

Любопитен обрат претърпя битката за БФС. Стилиян Петров ще смени в опозиционния отбор Димитър Бербатов като основен претендент за шеф на Българския футболен съюз, съобщи „19 минути“, като се позова на високопоставен източник. Причината е, че той е политически по-приемлив кандидат като човек с умерено поведение.

Проблемът на Бербатов е, че свързан с него човек стана организатор на погрома, заявен като мирен протест против сега управляващите БФС в София миналия месец, както заяви бившият спортен министър Красен Кралев.

Тясното сътрудничество на благоевградчанина с друг ресорен ексминистър – Радостин Василев, който е еднакво недолюбван от всички политически сили по различни причини, но най-вече от ПП-ДБ, чийто водач на листа беше, но напусна с мегаскандал, а е и разследван за отправяне на заплахи, е още един голям минус за него. И управляващите, и опозицията са твърдо против каквото и да било сътрудничество с такива хора.

На този фон Стилиян Петров няма нито едно нещо, за което някой би могъл да се хване и да не го подкрепи като кандидат: голяма футболна кариера у нас и в чужбина, безукорно поводение на терена и извън него, нито един конфликт, управленски и организаторски умения, доказани с развиването на неговата фондация и благотворителните мачове, които организира при огромен успех.

Той е много по-балансиран от Бербатов, който си позволи доста публични изпускания на нерви, изрече думи, които стресират международните организации, както и допусна ангажиране с различни хора, в това число и от бизнеса, с нееднозначна репутация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране