12.10.2023 | 21:58
Стоичков за Боби Михайлов: Още носи перука, от години не говоря с него
Камага не намира смисъл да общува с Перуката

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори надълго и нашироко за испанското издание “Relevo”. В интервюто той се върна назад в годините и си припомни много моменти от славната си кариера.

“Да, все още я носи, сега е малко по-голяма. Не съм говорил с него от много години, не си струва”, отговори Стоичков на въпрос дали Борислав Михайлов е носил перука на Световното през 94′.

Световното

Един от тях несъмнено е Световното първенство в САЩ през 1994. Камата се върна към спомените от американското лято и заяви, че от години не говори с Борислав Михайлов, който продължава да носи перука.  “Прекрасно беше. Отборът играеше заедно от много години. Балъков, Лечков, Трифон Иванов, който игра в Бетис, да почива в мир, Костадинов… Имахме голям късмет, че това поколение израснахме заедно от много малки. С изключение на вратаря Михайлов и Сираков, които са с три-четири години по-големи от нас”, каза Камата.

От кухнята

“Беше ни много лесно да четем един мач. Кога трябва да пресираме, колко трябва да пресираме, да се връщаме назад, за да се защитаваме, да търсим контраатаки. Ние сами контролирахме играта. Обаче ние страдахме много като отбор. Бях един от най-младите, които влизаха в този български отбор.

През 1988 г. оставихме възможността да играем на Европейско да ни се изплъзне. Не играхме и в Италия на Световното. Дори през 92-ра в Швеция загубихме три важни двубоя. Последното предизвикателство беше 94-а в Съединените щати”, спомни си носителят на Златната топка за 1994-а.

Парчета история

“Провалихме се в предишните два мача, две равенства тук в София, у дома, които трябваше да спечелим. Французите също се провалиха, губейки у дома срещу Израел с 2:3. Това беше Франция на Десайи, Дешан, Блан, Папен, Кантона, Дюгари, Жинола… Страхотен отбор. Петелът започна да пее и се озова във фурната. Победихме ги у дома в последния мач. Невероятно.”

Източник: dsport

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране