31.05.2015 | 22:27
Страхил Ангелов лъже – само той и братовчедка му напускат БСП
Имаме нужда от единство, а не от "единаци", казват столичните социалисти

БСП има нужда от единство, а не от „единаци“. Това единство можем да постигнем само с отговорни хора, готови да работят в екип и да подчинят идеите, уменията, себе си дори в името на лявата идея. С действията си Страхил Ангелов показа, че не желае да се съобразява с другарите си, с правилата и решенията в партията. Това се казва в становище на Районния съвет на БСП „Витоша“.

Ето какво изразяват още в позицията си социалистите:

В БСП се влиза и излиза по собствено желание и по тази причина той има пълното право да напусне партията. На Конгреса на 5-и април БСП направи промени в устава, които ще ни помогнат да засилим отговорността на всички нива от йерархията в партията. Това е част от реформата, за да можем да стегнем редиците преди изключително важните избори наесен.

В този момент, повече от всякога, не можем да допуснем всеки да говори, каквото му хрумне и да гради имидж със смели изказвания пред медиите на гърба на партията. Това носи огромни проблеми на БСП и нарушава единството в редиците ни. Проблемите, които са съвсем нормална част от работата на всяка организация, в БСП трябва да бъдат решавани на вътрешнопартийните форуми. Не можем повече да си позволяваме с лека ръка да рушим имиджа си и по този начин да губим избиратели, заради личните амбиции на някои от партийците, достигнали до определено стъпало в йерархията.

Очевидно вижданията и намеренията на Страхил Ангелов не кореспондират с правилата в организацията ни и той има пълното право да продължи пътя си извън БСП. Поведението му след заседанието на районния партиен съвет „Витоша“ в петък (29 май 2015 г.), на което той заяви, че подава оставка като заместник-председател, е най-малкото неприемливо за нас. До момента официално, но устно, а не писмено, напускане на партията пред нас са заявили само трима членове от район „Витоша“ – Страхил Ангелов (заместник-председател на район „Витоша“ и бивш депутат от БСП), Искра Нейчева (председател на район „Витоша“), която е негова братовчедка, и Божидар Петров, председател на младежкото обединение на район „Витоша“.

Очакваме тримата да заявят волята си писмено, а молбата на председателя Искра Нейчева ще бъде разгледана на конференцията на район „Витоша“, която ще се проведе на 20-и юни 2015 г. Тогава ще бъде избран и нов районен председател. До момента са обсъдени няколко варианта от представителите на районния партиен съвет „Витоша“.

1 коментар

  1. Домусов каза:

    Бъкано е от несретници в милата ми родина.Купуваш си от пазара младо,охранено прасе,но не сигурен,каква свиня ще излезе от него.Яде ти ярмата,прави ти разходи,но месо не прави, а започна да яде ярмата и на другарчетата си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране