22.11.2023 | 22:31
Татко Петко пази Боби Перуката
Бащата на Кирил Петков е човекът, който стои зад назначаването на сегашния спортен министър Димитър Илиев

Вездесъщият Татко Петко наднича зад много от процесите, които се развиват в българския спорт и в частност във футбола. Бащата на Кирил Петков е човекът, който стои зад назначаването на сегашния спортен министър Димитър Илиев и зад чадъра над печалния шеф на БФС Борислав Михайлов – Перуката.

Автомобилният състезател до този момент не е изразил ясна и категорична позиция за това как се управлява българският футбол – въпрос, който изкара хиляди фенове на кървав протест, предизвикал стълкновения по улиците на София. Със страхливи заучени фрази от рода на това, че Спортното министерство не можело да влияе на процесите в БФС, Димитър Илиев бяга от отговорност, защото така му е изгодно пред политическите му началници, разкриват за „Филтър“ участници в драматичните събития през последните седмици.

БФС не получава пари от държавата и ние не можем да им влияем на решенията и да им се месим в работата. Когато някой има спор с друга страна, органът, който решава тези спорове, е съдът. Имаме някакви минимални правомощия, но дотам. Абсурдно е да се изисква от нас да сменяме ръководства. Това няма как да стане”, изцепи се Димитър Илиев.

Не е тайна, че президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов се запъва с оставката като магаре на мост, защото има политическите протекции на част от управляващите в „Промяната”, където огромно влияние има именно Татко Петко. Другият му скрит коз са няколко олигарси, свързани с футбола, които наливат пари в клубове от „Ефбет лига”. Най-силният от тях е босът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, който се ползва с абсолютен комфорт от страна на Боби Перуката и неговия към момента БФС.

Знайно е, че почти всички клубове у нас открито недоволстват срещу тоталната подкрепа, която отборът на Домусчиев има от страна на всякакъв вид чиновници от футболната ни централа. Да не говорим за скъпите съдийски подаръци, които съпътстват почти всеки по-напечен мач на тима от Разград.

От своя страна Домусчиев има добре отъпкана пътека към Кирил Петков, с когото повече от две години е в отлична комуникация. Именно Кирил Домусчиев е успял да помогне за обръщането на позицията на невнятния Прост Киро спрямо Димитър Бербатов.

За охладняването на отношенията между канадеца и футболната легенда на „Манчестър Юнайтед” спомогнало и това, че преди време съпредседателят на виртуалната партия ПП послушал именно Бербо да назначи за министър на спорта Радостин Василев. Всички помним как после съвсем оправдано Василев се обърна срещу смехотворния Петков и двамата се разделиха като врагове. Именно заради това наглият Татко Петко дал знак на министър Димитър Илиев да се снишава по време на скандалите между феновете и ръководството на БФС.

Според два независими един от друг източници Кирил Петков не нападал особено остро Боби Михайлов и заради ясната и категорична позиция, която заема по този въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той многократно демонстрира твърдото си мнение, че Михайлов трябва да си обира крушите и да напуска футбола. Това карало Просто Киро и хората около него да беснеят, че не са се качили на правилния болид в тази скоростна надпревара за симпатиите на футболните фенове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране