02.08.2021 | 19:59
Теодор Ушев към Слави Трифонов: Взимай си бездарните сценаристи и се омитай!
Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика - "Оставка, мутро!, пише световноизвестният български аниматор

Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев коментира във Фейсбук получения от партия „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.

Ето какво написа той:

„Навремето, през 97-а, когато Канадският консул ме попита – „Защо искаш да емигрираш в Канада, след като имаш толкова успешна кариера в България?“ му отговорих – „Аз не съм икономически емигрант. Бягам от пошлостта, простотията и арогантността.“ Една от причините да искам да се махна беше именно присъствието на един виден, височък „аристократ на добрия вкус“.

Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.

30 г. пошлото, простащината и арогантността „образоваха“ българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.

Резултатът от това „образование“ е налице. Днес имаме реколтата му.

30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.

Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика – „Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол – където ви е мястото“.“

 

Теодор Ушев е български мултимедиен артист, режисьор и графичен дизайнер. В последните 15 години работи за Националния филмов съвет на Канада, припомня „Труд“.

В творческата си биография има повече от 15 филма, донесли му над 200 международни награди по цял свят, включително и номинация за Оскар, Кристал от Анси, Почетен медал от Френската академия за филмово изкуство Сезар и Награда за най-добър късометражен филм на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд ( Златен Глобус).

Теодор Ушев е член на Американската Академия за филмово изкуство AMPAS, кавалер на Ордена на изкуство и литература на Франция.

Loading...
 • baj каза:

  Да..а…а, много кратко,ясно и точно казано….

 • Анонимен каза:

  Не я чака близко време светло бъдеще България.Има единствен проблем избори се правят но политици няма. Има поставени лица а зад тях малко така наречени балгарски политици зна.ят за скритата от народа истинска власт

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране