02.08.2021 | 19:59
Теодор Ушев към Слави Трифонов: Взимай си бездарните сценаристи и се омитай!
Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика - "Оставка, мутро!, пише световноизвестният български аниматор

Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев коментира във Фейсбук получения от партия „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.

Ето какво написа той:

„Навремето, през 97-а, когато Канадският консул ме попита – „Защо искаш да емигрираш в Канада, след като имаш толкова успешна кариера в България?“ му отговорих – „Аз не съм икономически емигрант. Бягам от пошлостта, простотията и арогантността.“ Една от причините да искам да се махна беше именно присъствието на един виден, височък „аристократ на добрия вкус“.

Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.

30 г. пошлото, простащината и арогантността „образоваха“ българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.

Резултатът от това „образование“ е налице. Днес имаме реколтата му.

30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.

Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика – „Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол – където ви е мястото“.“

 

Теодор Ушев е български мултимедиен артист, режисьор и графичен дизайнер. В последните 15 години работи за Националния филмов съвет на Канада, припомня „Труд“.

В творческата си биография има повече от 15 филма, донесли му над 200 международни награди по цял свят, включително и номинация за Оскар, Кристал от Анси, Почетен медал от Френската академия за филмово изкуство Сезар и Награда за най-добър късометражен филм на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд ( Златен Глобус).

Теодор Ушев е член на Американската Академия за филмово изкуство AMPAS, кавалер на Ордена на изкуство и литература на Франция.

3 коментара

  1. бай каза:

    Да..а…а, кратко,точно и ясно казано….

  2. baj каза:

    Да..а…а, много кратко,ясно и точно казано….

  3. Анонимен каза:

    Не я чака близко време светло бъдеще България.Има единствен проблем избори се правят но политици няма. Има поставени лица а зад тях малко така наречени балгарски политици зна.ят за скритата от народа истинска власт

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране