31.03.2024 | 14:33
Терзиев губи милиони, иска да го отстранят от кметския пост
На наследника на ДС не му се занимавало със София

Милиони левове назад е кметът на София Васил Терзиев, откакто е поел общината. Това разказаха пред „Уикенд” съветници, дочули градоначалникът да се оплаква, че без него бизнесът му потъва и губи милиони. Кметът Терзиев от няколко месеца е на поста и освен да дарява заплатата си, която увеличи до космическите 9100 лева, не е свършил нищо съществено, мърморят общинари.

През това време обаче компаниите му губят пари, тъй като Терзиев няма право да ги управлява и заради това бизнесът му сериозно западнал. Говори се дори и за конкретна сума – близо 10 милиона лева, научи още „Уикенд”. Още в началото на мандата си кметът установил, че работата в общината няма нищо общо с управлението на иновативните му компании и била бумащина и нерви. За Терзиев се говореше, че искал да се откаже от поста си още докато съветниците се разправяха кой да стане председател на Столичния общински съвет, а сега се надявал дори съдът да касира изборите в София и да го отстрани от поста, признаха още съветници пред вестника.

Кметът, който си нае частна охрана, за да обикаля столичните улици и сменя колите си, за да не бъде разпознат, буквално мечтаел да бъде отстранен, за да се върне към бизнеса си. Подобно на него преди време направиха и доста от депутатите на „Продължаваме Промяната”, които отказаха номинации за втори мандат, тъй като успешният им бизнес страдал без тяхното ръководство и зарязаха политиката в името на милионите печалба.

2 коментара

  1. Бай каза:

    Той страда, София страда…..

  2. Ами че каза:

    да напуска поста тогава, защо продължава да страда!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране