31.01.2024 | 21:36
Измамникът Мартин Нотариуса е разстрелян в София!
Трупът на Мартин Божанов е бил открит до кола на територията на 6-то районно управление на МВР

Мартин Нотариуса е бил разстрелян тази вечер в столичния квартал „Горна Баня“, съобщиха от МВР.

Трупът му е бил открит до кола на територията на 6-то районно. В момента на мястото пристига дежурна група за оглед, както и криминалисти. Засега не е ясно кой е убиецът и какъв е мотивът му.

Предполага се, че дейността на Мартин като нотариус е причината за убийството. Той бил заподозрян за различни измами. Това е трето убийство в София от началото на годината. Предишните две бяха разкрити за броени часове от столичните криминалисти.

Мартин Божанов – Марто Нотариуса се прочу като първия клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев”. През 2008 г. Комисията му отне имущество за 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Скандалният измамник е забъркан в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Смята се дори, че чрез фалшиви документи Божанов се е домогнал и до част от авоарите на Борислав Манджуков.

Имената на прокурорите и съдиите, участващи в престъпните схеми на Мартин Нотариуса са засекретени.

Сред най-скандалните случаи на имотна измама, сътворена от дръзката банда на Мартин Божанов, е случай със 74-годишна баба. Възрастната жена набързо е омъжена за шофьора на измамника с цяла папка фалшиви документи, без дори да знае кой е младоженеца. След като жената умира, имотите й се озовават в ръцете на престъпната задруга. Наглата банда продава жилищата за над 2,5 милиона лева, а истинските наследници остават с пръст в уста.

“Нотариуса” бе едно от главните действащи лица на разследването, което показа как посредници в съдебната система искат на Ивайла Бакалова 100 000 евро, за да пуснат от ареста приятеля й Веселин Денков.

1 коментар

  1. Ъъъ каза:

    Ето че имало господ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране