04.02.2016 | 16:42
Тир в насрещното е причинал катастрофата с българи в Македония
Това разказа шофьорът на автобуса Любомир Лазаров

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българи в Македония. Това разказа пред btv шофьорът на автобуса Любомир Лазаров (38 г.) от дупнишкото село Слатино.

„Там е фактически малко по-тесен участъка и забелязах, че срещу мен тира караше в моето платно. Имах чувството, че разминавах тира със четири пръста разстояние от автобуса и инстинктивно мръднах, завих надясно. Върнах автобуса на платното, задницата падна във канавката или какво там. Опитах се опитах да го изкарам пак на платното, но в един момент задницата се свлече повече и вече целият автобус тръгна надолу. Нямаше как да го изкарам на пътя”, разказва Лазаров.

Той е категоричен, че автобусът е бил в изправност и добави, че познава добре пътя.

На 2 февруари вечерта автобус на „Мегатранс“, превозващ учители от Финансово-стопанската гимназия в София, се преобърна в дере по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония. Седем души пострадаха тежко и бяха настанени в „Пирогов“. Днес още две пострадали са потърсили помощ в болницата.

Собственикът на „Мегатранс“ Кирил Илков днес не беше в офиса на фирмата си в с. Червен брег, община Дупница. Негови колеги казаха, че спешно е заминал за Крива паланка заради инцидента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране