03.09.2016 | 10:33
Тръмп поведе на Клинтън
Причината не небрежното боравене на Хилари с поверителна информация

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп изпревари съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, съобщи Ройтерс въз основа на допитване на института Ипсос. Според данните на анкетата, извършена онлайн от 26 август до 1 септември, за Тръмп са готови да гласуват 40 процента от запитаните срещу 39 процента за Клинтън.

Тази година в допитванията на Ипсос и Ройтерс Клинтън почти непрекъснато е изпреварвала Тръмп. Републиканският кандидат е водил само два пъти за кратко – през май, когато милиардерът спечели първичните избори в Републиканската партия, и в края на юли след националният конгрес на републиканците, на който Тръмп официално бе издигнат за кандидат на партията за президентските избори на 8 ноември.

В периода 18-22 август Клинтън е водела на Тръмп с разлика от 12 процентни пункта, най-голямата й преднина в последно време. Дотогава Клинтън е изпреварвала Тръмп с 3 до 9 процентни пункта, отбелязва Ройтерс.

Според Ипсос причината за загубата на позиции на Клинтън са подновените критики към нея в последните седмици за небрежното й боравене с поверителна информация докато е била държавен секретар, както и дейността на фондация „Клинтън“, основана от съпруга й Бил Клинтън през 2001 г., която е приемала дарения от чужденци, включително от Саудитска Арабия, предизвиквайки подозрения, че Хилари Клинтън е оказвала услуги на някои хора и държави в замяна на дарения във фондацията й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране