08.05.2023 | 22:58
Тръмп води със 7% пред Байдън
49% от анкетираните заявяват, че със сигурност или вероятно ще гласуват за Тръмп. Докато за Байдън същото казват 42%

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп (76 г.) би получил със 7% повече гласове от настоящия държавен глава Джо Байдън (80 г.), ако двамата са претендентите за поста в Белия дом на изборите догодина. Това показват данни от ново проучване на вестник “Вашингтон пост” и телевизия Ей Би Си.

49% от анкетираните заявяват, че със сигурност или вероятно ще гласуват за Тръмп. Докато за Байдън същото казват 42%, пише Труд.

Проучването показва, че президентът би загубил вота и от губернатора на Флорида Рон Десантис, ако той е кандидатът на републиканците. 48% от анкетираните казват, че ще гласуват за Десантис, а за Байдън – 41% при евентуален сблъсък между двамата.

Тръмп води пред Байдън и по въпроса за физическата годност да бъде президент – 64% смятат, че такъв е предишният президент, докато едва 33% – сегашният.

На въпрос обаче дали кандидатът е честен и заслужава доверие, Байдън е оценен като такъв от 41%, докато за Тръмп на това мнение са 33%. Проучването е проведено сред 1006 души в периода 26 април – 3 май.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране