29.10.2023 | 22:37
Трудни мигове за Бойко Борисов
Никой от ръководството на ГЕРБ не вдига телефона си. Пусто е и в централата на партията след разгрома на партията в София

Трудни мигове за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще трябва да понесе политическа отговорност за краха на партията му в София.  Кандидатът му Антон Хекимян вероятно ще остане трети и няма да долази до балотаж с Васил Терзиев.

Хекимян се движи около 18% за сметка на колосалните 40% за Терзиев.  Провали се и общинската листа на ГЕРБ в София – с около 20% спрямо двойно повече за ППДБ.

Тази вечер никой от ръководството на ГЕРБ не вдига телефона си. Пусто е и в централата на партията. Очевидно Борисов е наредил на своите да не говорят преди официалните данни.  Надяват се в крайна сметка Антон на магия да излезе втори.

Най-сложно за Борисов все пак ще бъде какво отношение ще вземе спрямо евентуален балотаж Терзиев – Ваня Григорова. Преди седмица лидерът на ГЕРБ се зарече, че на балотажите партията му ще подкрепя „коалиционните партньори от ППДБ“.

Да видим сега Бойко с какво сърце и с какви очи ще призове своите да гласуват за Държавна сигурност в лицето на червения наследник Васко Ухото, разсъждават активисти на ГЕРБ.

Ако Борисов все пак удържи на думата си и отправи команда – „Всички за Васко“, това ще е допълнителен морален шамар за неговите симпатизанти, разсъждават в ГЕРБ. Допълнителна сол в раната притурят и данните на „Тренд“, че само 65,7% от електората на ГЕРБ в столицата е подкрепил Антон Хекимян, по-известен вече като „новата Цецка Цачева“ и издигнат неизвестно по какви критерии за кандидат-кмет на партията.

При всички случаи фиаското на ГЕРБ ще доведе до укрепване на позициите и самочувствието на лидерите на ППДБ, които ще се опитат да разговарят оттук нататък от позицията на силата в рамките на сглобката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране