10.11.2023 | 10:46
Цигани пребиха зверски мъж заради заради забележка за шум, бузата му били разкъсана и езикът се виждал
Пострадал е и негов съсед, който се притекъл на помощ

Двама мъже от Горна Оряховица са били зверски пребити от банда роми заради направена забележка за шум.

Минути преди полунощ единият от пострадалите прескочил оградата на двора си и отишъл до беседката, за да помоли младежите да не вдигат много шум и те уж се съгласили, но го нападнали в груб, когато тръгнал да се прибира. Човекът загубил съзнание от ритниците в главата. На бруталните кадри от охранителните кадри, които бяха показани в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия се вижда с каква жестокост го бият. Въпреки това обаче от полицията вече половин месец умуват дали има престъпление и дали да докладват на прокуратурата.

Единият от пострадалите застана пред камерата на Нова телевизия, за да разкаже какво точно се е случило. Той обаче помоли да не се разкрива самоличността му.

„На 20 октомври около 23.40 ч. се вдигаше много шум от беседката пред блока. Излязох и помолих компанията за тишина. Казаха „Добре, няма проблеми”. Не предполагах, че са група аборигени (б.а. от малцинствен произход). Обикновено деца се събират тук, а тези бяха на възраст около 20 години. Прескочих пак оградата, за да се прибера и нищо не помня след това“, споделя той.

„Събудих се в линейката. Имам травми по главата, разкъсана буза, от която езикът ми излизаше. Казаха ми, че в болницата нямат конци, за да ме зашият. Лепиха тъканите“, разказва мъжът.

„Той се забави и излязох да видя какво се случва. Беше на земята целият в кръв, а те го ритаха в главата“, добавя съпругата му.

„Бяха 7-8 души. Други съседи се притекоха на помощ. Прибирали се от разходка, когато видели мъжа ми и са отишли, за да му помогнат”, допълни жената.

„Писахме обяснения в полицията. Убедиха ни, че ще намерят извършителите и оттогава чакаме”, обясни единият от ранените.

„Никога не съм ги виждал тези младежи преди това. Бях разпитан на 23 октомври. Тогава ги видях пред полицията. Не бяха задържани“, добавя той.

„От полицията уверяват, че ще намерят биячите. Остава само да си чакаме“, каза пък съпругата му.

От РУ на МВР – Горна Оряховица заявиха, че случаят още не е изпратен до прокуратурата, но предстои това да се случи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране