14.01.2015 | 7:27
Циганин обикаля село с крадени луканки на ушите за назидание
18-годишният Иван Христов си намери майстора в Ново Паничарево

Комична ситуация се получи с крадец на луканки в село Ново Паничарево край Бургас. Населеното място в последните месеци нашумя с наводненията след проливните дъждове. Този път обаче жители на селото станаха свидетели на необичайно наказание изпълнено в центъра на населеното място.

Крупни бизнесмени от село Ново Паничарево осъмнаха без домашните наденици, които само дни след приготвянето им оставили да съхнат под асмата. Жителите на селото познавали Росен Евтимов и съдружникът му Георги Тодоров и не посягали към собствеността им. Но не и 18-годишният Иван Христов от ромската махала, който ловко прескочил оградата през нощта и отмъкнал мезето на бизнесмените. Новината се разчула, и бизнесмените заловили крадеца. Вместо да му хвърлят здрав пердах или да сигнализират в полицията те решили комично да накажат 18-годишния крадец.

„Казахме му да си избере някакво наказание. И той си избра да обикаля с луканките на ушите. Излезе на селото с две луканки на ушите и започна да вика, че няма да краде луканки повече. Друго нищо не е правил. Е нищо друго, няма да взема да го бия“, разказва Росен Евтимов.

Сигнал в полицията постъпва не от обраните бизнесмени, а от ромската фамилия, които се разтревожили за крадеца Иван, който бил откаран с лек автомобил от бизнесмените. Иван трябвало публично да направи самопризнания и обикалял половин час в центъра на селото с луканки на ушите, за смях на жителите му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране