16.02.2015 | 15:42
Циганите на бунт:Няма да чистим боклуците на българите за 40 лв. (видео)
Смуглите метачи искат да работят по 5, а не по 15 дни в месеца

За втори път в рамките на 6 дни, стотици роми в Харманли излязоха на протест пред Общината. Те отказаха да полагат обществено полезен труд в рамките на 14 дни, какъвто е законът сега, а вместо това поискаха да работят по 5 дни, както е било преди няколко години.

„Няма да чистим боклуците на българите за 40 лева на месец”, коментираха те, макар че бяха пратени да почистват района около ромските махали. През миналата седмица те излязоха на протест, защото под въпрос беше изплащането им на месечната им помощ. През февруари те трябваше да отработят 14 дни по 4 часа, което беше условието да си я получат. Повечето от тях не бяха се явили на уречения ден и това даде основание на Общината, да не потвърди, че са упражнили обществено полезен труд.

След преговори между Общината и Социално подпомагане, се стигна до споразумение – два дни ромите да отработят по 8 часа, а останалите по 4, за да си изпълнят нормата. Днес те отрекоха това и казаха, че са разбрали, че трябва да работят само два дни. Отказаха и да работят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране