01.01.2015 | 20:09
ЦИК одруса Местан с 12 680 лв.
Председателят на ДПС е глобен за агитация на турски език, обжалва актовете в съда

Седем акта на обща стойност 12 680 лв. са връчени на Лютви Местан, научи МИГNews.

Председателят на ДПС е глобен от Централната избирателна комисия (ЦИК) за агитация на турски език по време на кампанията за парламентарните избори през октомври миналата година.

Решенията на ЦИК са взети през октомври след множество сигнали на граждани. Комисията бе принудена на гласува решенията, въпреки силната съпротива на представителите на ДПС. След съставянето на актовете за установяване на административни нарушения, те са изпратени на областните управители на Велико Търново, Кърджали, Русе и Пловдив.

Дълго време обаче призовкарите от столичният район „Изток“ не успяваха да открият Лютви Местан на домашния му адрес. Оказа се, че той е неуловим за общинските чиновници, особено когато става въпрос за връчване на глоби.

След като губернаторите на 4-те области, където шефът на ДПС агитирал противозаконно, се оплакаха пред медиите, Местан реши да се изкара жертва на политическа репресия. Той обяви, че ще продължи да говори на майчиния си език, въпреки глобите.

Междувременно обаче депесарят е ангажирал партийните юристи да обжалват актовете пред съда.

2 коментара

  1. баба Илийца каза:

    Това ли го изнерви толкова,че от благо и поучително говорещ , се превърна в съскаща пепелянка.Но май че това е истинският му образ.Всеки ден трябва да им се казва истината в очите,да бъдат принуждавани да спазват закона на държавата, докато се стигне до това ,накрая да се спази и Конституцията ,която забранява партии на верска основа.

  2. българин каза:

    този е платен подбудител на раздори и интриги! клоун, използван от чужди служби за нечистоплътни цели

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране