15.07.2016 | 18:14
Цинична лъжа! Бойко Борисов обеща предсрочни избори, които са невъзможни конституционно
Конституцията забранява да се разпуска парламентът в последните 3 месеца от мандата на действащия президент

В пореден пристъп на популизъм и лъжи, Бойко Борисов обяви, че ако ГЕРБ загубят президентските избори, ще свика предсрочни парламентарни. Това обаче е много цинична лъжа, защото чисто конституционно, парламентарни избори, веднага след президентските са невъзможни. Конституцията забранява да се разпуска парламентът в последните 3 месеца от мандата на действащия президент. Т.е. Росен Плевнелиев няма право да насрочи нови избори, дори Бойко да ги иска. Така вечерта на изборната загуба, Бойко може да обяви нови избори, а на следващия ден армията му от придворни юристи да намери повод да не подава оставка.

Между изборите и встъпването в длъжност на новия президент има 3 месеца. За това време парламентът е абсолютно непоклатим. А в тия 3 месеца политиканите могат да се наговорят каквото си искат, и накрая дори загубил изборите, Бойко да остане на власт.

Ако реално иска да поема отговорност, следва загуби ли президенските избори, да подаде оставка. Не да се омотава с невъзможни избори, а да подаде оставка. В този случай, Плевнелиев може да назначи служебно правителство, без да разпуска парламента. Веднага след като встъпи новият президент пък автоматично той ще насрочи избори. Т.е. така Бойко реално ще поеме политическа отговорност, и ще загуби безценната му власт. Разбира се, Бойко никога не поема отговорност, а като не е на власт, изпада в абстиненция (наркоман, оставен без дрога). Затова и всичко е само лъжи и популизъм, целящи да излъжат все още оцелелия гласоподавател-идиот на ГЕРБ.

ГЕРБ със сигурност ще загубят изборите. Напрежението в страната е огромно, и който стигне на втори тур срещу гербера, ще събере за себе си целия протестен вот. Затова и са толкова много интригите около тези избори. Входът за второто място може да се окаже доста нисък, а това място на втори тур се превръща в първо, заради гнева на народа.

Бойко чертае схеми как да оцелее и този път.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране