26.01.2016 | 15:56
Цирк! Будни, умни и красиви граждани тероризирали Ясен Тодоров!
Аз се подложен на телефонен терор, проплака членът на ВСС

Будни, умни и красиви граждани са подложили на телефонен тормоз шефа на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров, оплака се самият той във вторник пред бТВ. Целият разговор тръгна от въпрос на водещия дали съпругата на Тодоров се притеснява от коментарите му, че разменя интимни смс-и с пет жени.  Тя е свидетел на нещо друго. От миналата седмица буден гражданин във „Фейсбук“, който си е сложил бившия правосъден министър за профилна снимка, е призовал други будни граждани, умни и красиви да ми пишат и е дал моя мобилен номер. И аз съм подложен на телефонен терор“, каза Тодоров.

Той пак каза, че не желае да покаже съдържанието на въпросите SMS-и, както не желае да си извади разпечатка, за да докаже, че не е информирал премиера за предложенията на Лозан Панов във ВСС. „Получавам обидни, вулгарни, нецензурни съобщения, някои с много заплашителен характер, но аз не искам да влизам в ролята на ощипана мома и да казвам „ах“. Факт е, че съм подложен на такъв терор“, каза Тодоров.

Той използва „терора“ като оправдание да не си вади разпечатка на съобщенията от скандалното заседание на 14 януари. „Искам да спестя това на моето семейство, защото ако си покажа разпечатката, ще станат достояние и телефоните на членовете на моето семейство. Достатъчно са притеснени моите близки от атаките и помията, която се излива лично срещу мен. Най-отговорно заявявам, че на посочената дата – 14 януари, във времевия период от 9.30 до 12.30 часа съм изпращал текстови съобщения само на 5 жени“, каза Тодоров.

Във вторник той поясни, че не ставало дума за секс, а за интимни неща от „домашно-битов характер. Ясен Тодоров говори и за позицията на Върховния касационен съд Лозан Панов, който се обяви за независим съд и за премахване на властта на олигархията. От думите му се прокрадна усещането, че ако Панов се е обявил предварително за борец срещу олигархията, то ВСС е нямало да го избере.

„Загадка е какво стимулира председателя на ВКС Лозан Панов да преживее този катарзис през последната една година. Когато представяше концепцията си за председател на ВКС, говореше други неща. Тогава една медийна група го оплюваше като кандидат на статуквото, призоваваше президента да не подписва указ за назначаването му. Сега е издигнат като знаме на тази медийна група“, каза шефът на Етичната комисия на ВСС.

Когато представяше концепцията си, Лозан Панов обяви, че смята да прекрати „социализма“ в съдебната система. Ясен Тодоров изрази своята загриженост за нападките срещу ВСС по повод избора на Димитър Узунов (известен като „човека на Бойко“ от аферата „Яневагейт“-бел.ред.) за представляващ член на съдебния съвет.

„Всеки се изказа по темата – и президент, и Народно събрание, а ВСС не си е позволил на президента да му дава акъл кой да му е секретар и на парламента кой да му е председател. Нито на министър-председателя кой да е министър на правосъдието. Независимостта на съдебната власт означава тя да бъде оставена да си върши работата на спокойствие“, каза Тодоров.

Той обясни, че Узунов е подходящият човек да изразява волята на ВСС, защото е много подготвен по темата за бъдещата реформа. Тодоров определи избора на Узунов като признак за „демократизацията на съдебната система“, тъй като председател на обикновен районен съд в Сандански е успял да стане представляващ на ВСС.

1 коментар

  1. Боже каза:

    Леке!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране