07.04.2024 | 10:17
Цирк! ПП иска Радев да не назначава служебния кабинет
Служебното правителство било "изключително спорно"

Президентът Радев да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев – това призова зам.-председателят на ПГ „ПП-ДБ“ Стою Стоев пред БНТ. „Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи“, призова още веднъж Стоев, който е и зам.-председател на правната парламентарна комисия.

По думите му сега ще се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане – „дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС“.

Стоев не коментира как ще се развие конституционната процедура, ако Радев не издаде указ за назначаване на кабинета „Главчев“.

Президентът Радев даде заявка, че във вторник ще назначи служебното правителство и ще насрочи предсрочни парламентарни избори на 9 юни, когато ще се състоят и изборите за европейски парламент.

Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова посочи, че е много възможно кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев да извърши промени в служебния си кабинет – не само заради личността на Калин Стоянов, но и заради напрежението, което се генерира около МВР.

2 коментара

  1. Адам каза:

    Главчев да шкартира четиримата „министри“ от ОПГ ПП/ДБ.
    Те декларираха, че не желаят да са министри на Габриел.

  2. Никой каза:

    не е по-висш от Конституцията,така че тези тарикати да престанат с нахалството си с призиви за неспазването и!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране