01.07.2015 | 0:09
ЦСКА почна с изпълнителни директори
Пламен Марков: Ако не влезем в „Б” група, идва краят

В ЦСКА все още не могат да се разберат в момента кой е изпълнителен директор в клуба. Това стана ясно по време на вчерашната пресконференция на клуба, на която бяха представени Пламен Марков като спортен директор и Христо Янев като треньор на тима.

В началото думата взе изпълнителният директор на “червените” Александър Тодоров, който изпълнява тази длъжност в последните две години. Той представи Марков като спортно-технически директор. От своя страна пък бившият национален селекционер го коригира, като заяви, че ще бъде и изпълнителен директор. Тодоров поиска думата и обясни, че изпълнителен директор в оставка няма и името му все още фигурира в търговския регистър. Марков все пак се съгласи и уточни, че все още не е стъпил в длъжност, но като го направи, ще бъде и изпълнителен директор.

Според Пламен Марков основната цел пред клуба е да се завърне в професионалния футбол още през следващия сезон. „Ако не влезем в „Б” група още тази кампания, това наистина ще е краят на ЦСКА – коментира Марков. – Получихме предложение от Гриша Ганчев и приехме, за да възродим ЦСКА. Ще има сериозни промени, най-вече в школата и администрацията на клуба. Треньорите в школата ще бъдат назначавани по резултатите от работата си, а не на принципа „аз на теб, ти на мен”. Децата в школата трябва да бъдат намалени, за да се изберат най-талантливите. ЦСКА трябва да разчита предимно на свои юноши и български играчи.”

Христо Янев пък обясни защо се е отказал от капитана и лидер на тима в последните години Валентин Илиев. „Той ми е приятел и беше много тежко да му кажа, че няма да разчитам на него – заяви Янев. – Но това е наше решение, не влиза в плановете ни.” В щаба на Янев влизат неговите съотборници от близкото минало в ЦСКА Владимир Манчев и Ивайло Петров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране