30.01.2015 | 14:24
ЦСКА продаде Серджиу Буш на „Шефилд уензди“
Червените получават 500 000 евро за голмайстора

За раздялата с 22-годишния румънски централен нападател се говори от началото на месеца, но трансферът се осъществи в последните дни преди затварянето на трансферния прозорец.

Буш дойде като свободен агент през лятото с договор за две години и бързо се превърна във водещ реализатор на отбора. Той реализира десет попадения през есенния полусезон, с които помогна на червените да се изкачат начело в класирането на А група.

В последните седмици се спекулираше с негово преминаване в италианския „Дженоа“, а вчера се появи информация и за засилен интерес от „Стяуа“.  Преди дни мажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов обяви, че няма да се правят трансфери на всяка цена.

В момента „Уензди“, който е един от най-старите футболни отбори в света, е девети в Чемпиъншип. От вчера клубът е собственост на тайландски консорциум, който купи 100 процента от акциите от Милан Мандарич срещу 30 милиона евро. „Уензди“ не е играл във Висшата лига от 15 години.

ЦСКА е продал голмайстора си Серджиу Буш за 500 хиляди евро на английския отбор от Чемпиъншип „Шефилд уензди“, съобщи официалната телевизия на клуба на „Фейсбук“ страницата си.

„CSKA.BG. Ви информира, че клубът е пред финализиране на трансфера на Серджиу Буш в популярния бритаснки отбор „Шефилд уензди“, се казва и на сайта на клуба. „Днес той ще мине медицински прегледи на Острова, след което ще договори и последните подробности около личните си условия по контракта“, допълват там.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране