28.01.2015 | 8:28
ЦСКА скочи на „Ботев” (Пд) за 250 000 евро от Анисе
„Канарчетата” преговарят с „Парма” за Гамаков

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров изнесе куп финансова информация за случващото се в клуба. На специална пресконференция вчера Тодоров обяви, че „червените” са изхарчили стряскащата за българските стандарти сума от 15 млн. лева през 2014 г.

Освен това шефът на „армейците” допълни, че заплатите в клуба са между 350 и 400 хиляди лева на месец, което прави между 4,2 и 4,8 млн. лева на година. Не искаме да правим трансфери на всяка ценаНяма нищо вярно в това, че ще продадем Сержиу Буш срещу каквато и да било сума. За Тони Силва няма нищо конкретно.

Има само интерес от страна на „Бешикташ”, но няма официално запитване или оферта. Имаме около 2 милиона лева приходи от трансфери за 2014 г., а разходите ни, заедно с всички стари дългове, са 14 – 15 милиона лева. Явно се справяме по някакъв начин и без трансфери. През 2014 г. ни беше много трудно, но сега понамаляха задълженията. ЦСКА е един от сравнително редовните платци на заплати в българското първенство, а заплатите в клуба са сред най-високите. Те са между 350 и 400 хиляди лева на месец”, каза Тодоров.

Той призова Лицензионната комисия към Българския футболен съюз да се произнесе по казуса “Анисе”. Тодоров напомни, че „Ботев” (Пловдив) дължи 250 000 евро на “армейците” след трансфера на Анисе Абел в „Лудогорец” през лятото на 2014 г. “Многократните ни усилия и сигнали както към БФС, така и към „Ботев” (Пловдив) и „Лудогорец” удрят на камък.

На 26.6.2013 г. Анисе е продаден от ЦСКА на „Ботев” за сумата от 70 000 евро. В договора има изрична клауза, която дава право на ЦСКА да получи 50% от следващ трансфер в срок от 14 дни. По наша информация сумата на трансфера на Анисе от „Ботев” в „Лудогорец” е 500 000 евро. Т.е. ЦСКА трябва да получи 250 000 евро. Това е идентичен случай с този на Ивайло Чочев. Никой обаче не говори, че ЦСКА трябва да получи тези пари. Говорих с Борислав Попов. В личен разговор той се съгласи с нашите аргументи, но реакция не последва. От страна на „Ботев” получихме отказ да ни бъде заплатена тази сума. Явно целта е да се стигне до съда и спорът да се проточи две години.

Добре е да избегнем тази процедура. Всеки един лев е важен за положението на ЦСКА. Не може знайни и незнайни футболисти да ни съдят за по 400 – 500 хиляди евро, а ние да не можем да си получим средства, записани в договори. Искам да възтържествува някаква правда”, коментира  Тодоров.Междувременно „Ботев” (Пловдив) ще преговаря за своята млада звезда Милен Гамаков, който може да заиграе в италианската Серия „А”. Гамаков бил пред преминаване в „Парма”, твърди Tuttomercatoweb.

Италианското издание пише, че началото на преговорите за подписа на младежкия национал започва от 1 млн. евро. „Парма” е в тежка финансова криза и не може да си позволи такава сума, затова ще се опита да намали цената. “Дуковете” отдавна искаха да се подсилят с Гамаков, но така и не успяха през лятото. Но техни представители са следили изявите му цяла есен и са категорични, че може да им свърши работа.

През есента младокът получи повиквателна и за първия тимна България за квалификацията с Малта. В тимове от Серия „А” в момента има двама българи. Това са Ивайло Чочев, който носи екипа на „Палермо”, и Антонио Вутов, който понякога попада в сметките на първия състав на „Удинезе”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране