27.04.2015 | 9:16
Цветан Василев е злоупотребил с приятелството си с Иван Искров
Пиянското видео с песента "Назад, назад, моме Калино" е телеграма до шефа на БНБ, убеден е Хампарцумян

Банкерът Цветан Василев най-вероятно е злоупотребил с приятелството си с гуверньора на БНБ Иван Искров по повече от един начин. Това бе коментарът на изпълнителния директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян пред Btv, след като по медии бе разпространен музикален клип. На него Василев и Искров в приятелска прегръдка пеят възторжено „Назад, назад, моме Калино”.

Според Хампарцумян видеото е вид телеграма, или поне изглежда като такава, идваща да обяви, че Василев разполага с компрометираща информация, която може да бъде споделена. „Ако някой знае за престъпление и не го сподели с институциите, то това само по себе си е престъпление. Да знаеш за престъпление и да не го съобщаваш, не е особено етично и не е законопослушно”, коментира банкерът.

По думите му, ако не се бяха случили нещата с КТБ, „този клип щеше да има стойност за фамилни архиви. В момента е обект на публично внимание заради нещата, които са се случили предполагаемо след това”.

Хампарцумян добави още един акцент: „Въпросът е дали обществото трябва да бъде подчинено на това, което му подават хора в затруднено положение, или да се увеличат усилията, за да се разбере какво е станало, да се концентрираме върху факта, че с огромен публичен ресурс беше злоупотребено”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране