25.07.2017 | 2:22
Цветанов свиква пресконференция за промените в ГЕРБ-Добрич след „Суджук гейт“
Живко Мартинов, замесен с скандала с изнудване от името на Бойко Борисов, е и депутат от най-голямата партия

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще даде пресконференция на 25 юли, за да разясни промените в областното и общинското ръководство на партията.

Причина за промените и за пресконференцията е скандалът с местния лидер на партията, станал популярен като „Суджук гейт“. Живко Мартинов, замесен с скандала с изнудване от името на Бойко Борисов, е и депутат от най-голямата партия.

Цветанов ще представи решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за освобождаването на областното и общинското ръководство на партията в област и град Добрич, и ще представи временните ръководства на областно и общинско ниво

В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов заради проверка срещу него, заключила, че той е извършил множество различни престъпления в Добрич от 2012 г. насам. Цацаров обясни, че добрички търговец е бил изнудван от депутата и е предоставил общо 4 тона суджук, 60 кг телешка пастърма и филе „Елена“ за общо 45 000 лева.

Мартинов обяснявал, че колбасите са за Бойко Борисов. „Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до министър-председателя“, подчерта главният прокурор. Мартинов притискал бизнесмена с твърдението, че е “ включен в списък на лица, които, така или иначе, трябва да подпомагат политическата дейност и, че ако не я подпомагат, т.е. ако не направят всичко онова, което се изисква от тях, ще понесат ред неблагоприятни последици“.

1 коментар

  1. Венко Венков каза:

    Може би не са знаели, какво става!? И са изключително изненадани! Висша форма на актьорско маѝсторство!И на децата е ясно, че всичко се върши с тяхната благословия. Просто, дойде времето, да изгърми поредният бушон!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране