25.05.2023 | 9:14
Тя бе сред най-известните журналисти в България, но днес емигрира в САЩ
Гена Трайкова, която бе отритната от тв гилдията и повече от 2 години е безработна, се е захванала с чисто ново начинание

Бившата новинарка и шефка в Би Ти Ви Гена Трайкова е заминала да прави кариера в Америка. Журналистката, която бе отритната от тв гилдията и повече от 2 години е безработна, се е захванала с чисто ново начинание – снимане на филми. В Щатите тя е заминала, за да представи пред българските емигранти там първия си авторски филм, който ще бъде излъчен в Лас Вегас и Сиатъл, пише вестник Ретро.

Трайкова ще присъства на прожекциите лично, а лентата всъщност е документална и е посветена на житейския път на голямата народна певица Валя Балканска. В социалните мрежи вече върви гръмка реклама за българската общност в Америка, в която Трайкова е представена като режисьор и продуцент на документалния филм със заглавие „Песента на Валя“. В нея се казва още, че се изисква предварителна резервация, както и че публиката ще има лична среща и разговор с авторката след финалните надписи. Не е ясно дали първият филмов проект на Гена ще има официална премиера и у нас, но поне на този етап такова събитие не е обявено никъде.

Припомняме, че журналистката напусна екипа на Би Ти Ви след дългогодишен стаж там през януари 2021 г. Кардиналното решение, което се отрази пагубно на кариерата ѝ, бе провокирано от уволнението на Венелин Петков от поста директор на новини и актуални предавания. Не е тайна, че двамата с Гена имаха дългогодишна интимна връзка, а и след раздялата продължиха да си бъдат опора и тандем в работата. В знак на солидарност Трайкова го последва, като напусна доброволно. После обаче конкурентните медии не проявиха интерес към личността ѝ и тя остана без работа. Многото свободно време запълваше с четене на лекции към фондация, подкрепяща хората с различна сексуална ориентация.

Наскоро се заговори, че 45-годишната бивша водеща отново се е сближила с голямата си любов Венелин Петков. Слуховете за възкръсването на романтичната им история тръгнаха, след като той се раздели с майката на двете си деца и негова колежка Николета Маданска. Техни колеги издадоха, че у Трайкова Петков успял да намери утеха и разбиране след скандалите и тежката разлъка с Маданска. Докато той успя да създаде семейство, макар и за кратко, каръкът не спря да съпътства Гена след края на връзката им с Венелин. Тя все още е необвързана мома и няма наследници. С мъж до себе си не се е появявала от години, а последната ѝ известна в обществото любовна авантюра бе с по-младия от нея новинар Иван Георгиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране