25.02.2024 | 12:58
Убиецът на гангстера Пилето не е случаен, оказа се син на известен бизнесмен
Любо Попов, син на Валери Любенов Попов, собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”

Има жертва при сбиването на „Черни връх“ в София. За случая ви съобщихме миналия месец.    От полицията се обърнаха с молба за съдействие вчера, те публикуваха видео от разигралия се екшън, който възникнал на 26 януари 2024 г., около 14:30-14:40 ч., на кръстовището на ул. „Златен връх“ и бул. „Черни връх“.

На кадрите се вижда единствено мъж, който стои прав пред вратата на отворена кола, следва удар от друг мъж, който е в колата, и той е съборен на земята. Очевидци предполагат, че между мъжете е настъпил конфликт заради неправилно паркиране. Загиналият е Ивайло Чобанов-Пилето. Той е бил близо месец в кома и е издъхнал преди четири дни в „Пирогов“.

За Пилето се знае, че е криминално проявен. Смята се, че е бил заподозрян за извършения опит за убийство на Благой Георгиев–Багата и за стрелба срещу криминално проявен. Има криминална регистрация от 2002 г. за нанасяне на побой на служител от МВР, за кражба, за хулиганство, за унищожаване на частна собственост, за отправяне на заплахи. Установено е, че през август 2012 година е държал 22-годишна жена против волята ѝ. Тя е била малтретирана и принуждавана да проституира.

Според тиражирана информация в медиите Пилето и известната Ива Екимова са имали връзка. Убиецът е задържан още същия ден. Повдигнати са му обвинения, но е освободен от съдия без мярка. Баща му е бизнесмен. Преди години е задържан за наркотици в чужбина.

Убиецът на Ивайло Чобанов – Иво Пилето е Любо Попов, син на Валери Любенов Попов, собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”, особено актуален сред софийските турбогъзари и златотърсачките.

По непотвърдена информация на сайта „Лупа“ Любо Попов се е предал в полицията още в четвъртък, 22 февруари, и признал за уличната свада, завършила трагично за Иво Пилето.

Преди време бащата на Любо Попов – Валери, бе забъркан в аферите на щангиста-наркотрафикант Гълъбин Боевски. Чу се, че има разследване за данъчни афери съдружник на Боевски в разбития от ГДБОП сексбардак в столичен хотел.

Тогава столичен всекидневник написа, че се чакат обвинения срещу бизнесмена Валери Попов за недекларирани огромни суми с неясен произход и умишлено избягване плащането на данъци, обясняват запознати. Ставало дума за стотици хиляди левове, които Попов инвестирал в легалния си бизнес.

Част от тях според разследващите са изкарани и от съвместната му дейност заедно с осъдения за наркотрафик бивш щангист Гълъбин Боевски. В случай, че бъде признат за виновен, Валери Попов рискува освен затвор да се прости и с притежаваното имущество и фирми за милиони левове, обясняват прокурори.

Мераци към имането на Попов проявила и КПКОНПИ, показа проверка на вестника. Нейните служители стартирали процедура за конфискация, изпреварвайки прокуратурата.

След щателна проверка експертите на комисията също стигат до извода, че ортакът на Боевски е замесен във финансови афери. Заключенията им става повод за съдебен иск и запор на апартаменти, магазин и дялове във фирми, собственост на Валери Попов, на стойност 286 234 лева.

Повод за самата проверка е течащото срещу Попов дело за сводничество в закрития вече спецсъд. Обвиняеми заедно с него били още петима души, а престъпната дейност вървяла в нощен бар „Скандал“ в столичен хотел. Бардакът пък бил собственост на фирма „Скандал ВИП“, в която Попов е съдружник с Гълъбин Боевски.

Паралелно с работата в бар „Скандал“ групата на Валери Попов се занимавала и с износ на проститутки, твърди прокуратурата. Повечето от момичетата са пращани в Холандия доброволно и отчитали процент от приходите си, обясняват разследващи.

Дейността на бандата била изключително доходна. Само за трите си години съществуване бардакът реализирал над 5 млн. евро оборот. Солидни приходи Валери Попов отчитал и с официалната дейност на бар „Скандал“. Според финансовия отчет на притежаващата го фирма „Скандал ВИП“ само за 2012 година е регистрирал приходи от над 600 хиляди лева.

5 коментара

  1. Клошари каза:

    Само пари са ви в устата, ходете и вие да изкарате някой лев вместо да коментирате

  2. Тая до него каза:

    На снимката не е ли Екимова-старша?

  3. Анонимен каза:

    Парата паратаа

  4. гост каза:

    отговарям ти…. никога…. защото въпросната прокуратура и съд се хранят от тези хора

  5. Анонимен каза:

    До кога ще четем за „бизнесмени“ –
    мафиоти боклуци? Кога ще спре този чадър над такива хора? Въпросите ми са към Прокурстурата и МВР

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране