20.09.2016 | 0:01
Ученички пребили връстничка, след спор за момчета
До момента жертвата не е подавала сигнал от страх, че отново ще я нападнат

Поредно видео с насилие между ученички, разпространено в социалните мрежи, показва как осем момичета от Варна обиждат и бият друго момиче и същевременно снимат скандала с телефоните си. Момичетата са на възраст между 15 и 17 години и учат в различни елитни гимназии в морската ни столица.

Спорът с едното момиче започва преди месеци заради момчета. Побоят се е случил през месец юли, но едва сега някой е решил да го качи онлайн. Една от побойничките твърди, че нападнала момичето, принуждавана от друго момиче от групата. „Тя ме заплаши, че ще ме нападне и ще ме набие и заради това го направих. Аз не съм разпространявала клиповете. Лично аз се извиних на момичето”, казва тя.

Оказва се, че побойничките са добре познати във Варна и са заплашвали и други деца, но никой от директорите или учителите не знае за инцидента.

От Регионалния инспекторат по образование обаче са категорични, че именно директорите на отделните училища трябва да вземат решение за евентуални наказанията на момичетата.

До момента жертвата не е подавала сигнал от страх, че отново ще я нападнат. Не е уведомила дори родителите си. Днес битото момиче вече не живее във Варна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране