26.02.2016 | 20:48
Ученик е прострелян пред училище в София
Момчето е ранено в таза с боен пистолет

15-годишен ученик е бил прострелян от друго момче на 16 години пред училище в столичния квартал „Княжево“. Извършителят е задържан, съобщиха от МВР. В 15.40 часа в полицията е получен сигнал, че пред 26-то училище е простреляно момче. Веднага към мястото са изпратени екипи на столичната полиция и Спешна помощ.

Установена е самоличността на пострадалото момче – на 15 години, което е откарано в болница и настанено за лечение. По първоначална информация няма опасност за живота му. По данни на Нова телевизия момчето е ранено в таза с боен пистолет. Лекарите извършват ревизия на раната, заяви на брифинг пред журналисти говорителят на УМБАЛСМ “ Н. И. Пирогов“ Мария Пойразова.

След спешни действия по издирването му полицията скоро е установила 16-годишния извършител на престъплението и го е задържала в дома му. Той е бивш ученик от училището. Установено е, че е взел пистолета от вуйчо си. Оръжието е законно притежавано от мъжа, но вероятно не е било съхранявано добре, предаде БНР.

По първоначални данни причина за агресията е скандал между двамата. Причината била спор за момиче, като между двамата младежи тлеело напрежение от доста време.  Стрелбата е станала на стадион близо до училището. След като приключили учебните му часове, осмокласникът отишъл да рита топка на стадиона. Именно там го нападнал 16-годишният деветокласник, който малко след това е задържан в дома си.

От ръководството на 26-о СОУ обясниха, че инцидентът е станал извън територията на училището и не е попречил на нормалното провеждане на часовете. Всички ученици са на безопасно и сигурно място. Заместник-министърът на образованието Диян Стаматов е на мястото на произшествието, за да разговоря с ръководството на училището и да предприеме необходимите действия за организиране на психологическа помощ на съучениците на момчето, съобщиха от МОН. Родителите на момчето са уведомени за случилото се.

Криминалисти от СДВР продължават установяването на всички обстоятелства около случая, уточниха от пресцентъра МВР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране