05.07.2016 | 18:37
Уикиилийкс публикува писмо до Хилъри Клинтън, в което я информират за спирането на АЕЦ Белене
Съобщението беше публикувано заедно с още 30 322 писма от електронната поща на бившия държавен секретар

Бившият държавен секретар на САЩ и настоящ кандидат за президент Хилъри Клинтън е получила мейл от своя заместник Ричард Морнингстар на 28.03.2012 г. със заглавие „България спира ядрения проект Белене“.  Съобщението беше публикувано от Wikileaks заедно с още 30 322 писма от електронната поща на Клинтън през времето й на държавен секретар.

Целият мейл от Ричард Морнингстар гласи:

„Скъпа г-жо секретар,

В момента съм в Атина, като част от вихрено посещение на Брюксел, Рим, Атина и Анкара. Исках да Ви уведомя, че преди известно време получих обаждане от българския външен министър Младенов, който ме уведоми, че България е обявила решението си да отмени ядрения проект Белене с Русия.

Това беше голяма тема при посещението Ви в София.

Според него Русия съдейства по въпроса. България ще вземе един реактор, който е готов и ще го прехвърли в централата в Козлодуй. „Уестингхаус“ разговарят с българите относно проект в Козлодуй, където да се използва руския реактор.

С най-добри чувства,

Дик“

Съобщението преминава и през един от съветниците на държавния секретар Джейк Съливан, чийто коментар е “нелоша работа“.

Бившата първа дама и държавен секретар, която в момента е кандидат за президент на САЩ, е обект на разследване заради използването на частен имейл сървър за дипломатическата си кореспонденция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране